Problem pojawia się, gdy do autka wsiądzie 4 osoby, przy tak załadowanym autku tylne opony lubią przytrzeć o kielichy. Cała filozofia polega na tym, że nie chciałbym zmieniać rozmiaru opon gdyż na laczkach 195/50R15 bardzo fajnie się jeździ. Co mógłbym w takim przypadku uczynić by nie przycierało? Wg. mnie można by założyć dystanse nawet 5mm bądź po prostu założyć felaskę z innym osadzeniem ET (jeżeli tak to z jakim?), ewentualnie założyć coś twardszego na tył by nie kołysało tak bardzo (nadmieniam, że z tyłu amorki i tak mam do wymiany bo strasznie bujają, a może to właśnie po tej stronie jest wina?). Co Wy na to? Jak myślicie? Co tu zdziałać, żeby na takich laczkach pojeździć nawet we 4 osoby bez obaw przycierania? Dystans? Felga? Amorki? Jak sądzicie? P.s. oczywiście to koncepcja na lato Czekam na sugestie, pozdrawiam!
witam pozwole sie dołączyć do postu. Mam takiego samego golfa opony i felgi. i mam problem bo na tyle na obu kołach bierze mi bieżnik trochę i jak sie siedzi na tyle podczas jazdy to słychac opony a tego nie było wcześniej. Czego to może być wina???? amortyzatorów???
bo na tyle na obu kołach bierze mi bieżnik trochę i jak sie siedzi na tyle podczas jazdy to słychac opony a tego nie było wcześniej. Czego to może być wina???? amortyzatorów???
wydaje mi się że powinieneś podjechac na ustawienie geometrii
Silnik: 1.8i B + GAZ / GT Pomógł: 2 razy Wiek: 27 Dołączył: 16 Lut 2008 Posty: 79 Skąd: Sandomierz
Wysłany: 2008-11-09, 22:40
Dziękuję Wam za posty i pomoc, osobiście uważam kolego brach86, że u mnie winne będą całemu zajściu wyhuśtane amorki i tak obstawiam jak Twój mechanik, z tego co już się obczytałem przy 195/50R15 i i felą et35 nie powinno nic wadzić a gleby przecież żadnej nie mam, odpowiedź więc nasuwała by się sama. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to zapraszam do wypowiedzi Pozdro 4all!!