Wysłany: 2012-01-31, 01:18 16" zawias seria na profilu 45. bedzie wysoki jak koz
Witam mam w planach zakup alusków i pytanie czy 16" na profili 45 nie bedzie stał wysoko jak koza?
obniżać nie chcę bo mam niezbyt ciekawy wjazd do garażu teraz na 175/65/14 ledwo co listwą nad betonem(2-3cm luzu)
tomeek2207, jeśli masz seryjne zawieszenie to profil 45 bezproblemowo, choć na seryjnym zawieszeniu myślę ze nie ma sensu ładować się w duże koła na niskim profilu bo ładnie i tak nie będzie, 195/50/15 to seryjny rozmiar pod seryjne zawieszenie i wygląda to normalnie
obejrzyj sobie zdjęcia i jak ci się podoba to kupuj, wg mojej oceny taka felga zupełnie nie pasuje do MK3, szczególnie w 15", dobrze wygląda tylko na bardzo niskiej oponie i w dużym rozmiarze, ale mimo wszystko nie w mk3
jak ja mam ocenić to wg mnie lipa
a gleba musi być przynajmniej 60 żeby to wyglądało na 17", bo duża felga na małej glebie nie wygląda dobrze, a opona do 17" profil max 40, a ceny tych opon niestety trochę przerażają
Silnik: 1.4 AEX Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Lip 2011 Posty: 414 Skąd: z domu;)
Wysłany: 2012-01-31, 17:52
Połaź troche po forum chłopaki maja gofry na 16'' na forum vwgolf jest dział poszukuje zdjeć tam jest dużo tematów typu 'szukam golfa na tej i tej feldze 16'' wgmnie te 16'' zupełnie wystarcza na 17;; to już czołg.
A jki esprężyny byś dawał bo ja też mam 16 w piwnicy i seryjną zawieche na razie
Silnik: 1.6 AEA & 1.4 ABD Pomógł: 3 razy Wiek: 27 Dołączył: 13 Maj 2008 Posty: 1786 Skąd: ...WPN...
Wysłany: 2012-01-31, 22:16
mialem gdzies zdjecia mego poprzedniego gofra na 205/45/16 przy zawieszeniu mts -40 w budzie 3d silnik 1,4 bez wspomagania i dawalem rade jak znajde zdjecia to pokaze
Jak dla mnie -60 to jest minimum.
16" na profilu 45 ? ale co 45 ? 45 oznacza procent szerokości = wysokość opony od stopki do bieżnika.
Ja ostatnio zakupiłem BBS Moda Sport 16" 7.5J i na to gumy Marangoni 195/40.
16 z balonem niewygląda fajnie dodając jeszcze prześwit pomiedzy błotnikiem.
Ja bym dozbierał na Twoim miejscu więcej $ i kupił coś, czego nie bedziesz zmieniał po połowie sezonu bo -40 to nie jest gleba.
Jeśli mówimy o wjazdach do garażu to ja u mnie musiałem kuc cały podjazd i ukłądać kostke bo po deskach nawet nie dałem rady wjechać.
Teraz jak wjezdzam to dokładka sie ugina na winklu wylewki, jakis cm różnicy jest a ty przezywasz ze Ci 2-3cm zostały do ziemi jak wjezdzasz
Weź sie za ten wjazd jak tylko będzie taka możliwość, wrzucaj 16 i glebe i bedzie kot :)
pozdrawiem