Silnik: 1.4 ABD + NOS Pomógł: 16 razy Wiek: 42 Dołączył: 10 Wrz 2007 Posty: 535 Skąd: ewewefwef
Wysłany: 2008-10-05, 18:43 13 alusy zamiast 13 stalowych czy wejdą i nie bedą chaczył
panowie chce kupić alusy 13 cali szerokość 5,5 i odsadzenie et 38 ale mam pewien problem bo posiadam mk3 92 rok z zaciskami jeszcze od mk2 i z małymi nie wentylowanymi tarczami
a założone teraz mam felgi stalowe z oponami 13 cali 175/70
i teraz słyszałem ze na moje piasty trudno dostać alusy 13 bo niektóre nie wchodzą i trą o zaciski
ale to w przypadku chyba wersji gt z wentylowanymi tarczami i normalnymi zaciskami?
i teraz pytanie kupic je czy nie bo nie chce mieć zonka
kolego, nie baw się w 13" szkoda kasy, kup sobie 15", ale jeśli uwazasz ze za duze to przynajmniej 14", 13 " to do maluszka mozna założyć, a nie golfa
a co do alu to myslę ze powinny wejść bez zadnych problemów, wiem ze do GT z wentylowanymi tarczami 256mm mieszczą się minimalnie 14", do GTI na tarcze 280mm najmniejsze to 15", a do tych golfów z tarczami 239mm, czyli 1.4 itd wchodzą spokojnie 13", pozatym jak masz takie stalówki to ALU też się zmieści jeśli ET będzie odpowiednie dla VW czyli coś między 35-48, ale im większe tym lepsze bo mozna zastosować dystanse
Ja tam panowie mam w moim goferku 17cala aluski z gomkami 205/40 R17 i jeszcze nigdy mi nic nie przytarło czy zachaczyło ...tylko podkreslam ze to na seryjnym zawieszeniu