Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2011-08-30, 21:40 Styl cichociemny
Styl "cichociemny" czyli taki w którym zmiany mają być delikatne i jednie podkreślać subtelni linię auta. Nie ma mowy o spoilerach i wielkich chromowanych felgach, zmiany są na ogół wyważone i przemyślane, liczą się nowatorskie pomysły. Felgi oczywiście mają racje bytu lecz nie mogą być zbyt krzykliwe i za duże. Często czarne bądź polerowane. kolory raczej stonowane, ciemne nie rzucające się w oczy. Auta cichociemne szokują często bardzo rozbudowana instalacją audio-multimedialną, która też nie jest zbytnio eksponowana. Często moc znacznie wykracza poza normę.
Samochody takie nie mogą "dawać po sobie poznać" że w ich wnętrzu kryje się jakaś duża moc czy jakiś strasznie rozbudowany system car audio.
Dyskretne detale samochodu mają za zadanie aby ktoś kto zobaczy samochód mógł przypuszczać że coś jest w nim zmienione lecz nie koniecznie.
Ogólnie samochody takie w starciu np. na światłach z rasowym sportowym samochodem nie dają mu szans i zostawiają go daleko w tyle.
Styl cichociemny jest bardzo rzadkim stylem i dla tego samochody tego typu ciężko spotkać na ulicy.
"cichociemny" hehe ciekawa nazwa... rozumiem, że chodziło Ci o "Sleepry"
Też bardzo mi się takie fury podobają.
Kiedyś na allegrogo widziałem MK3 2.9 VR6 Turbo 380/420km (zmienny program), to co było widać z zewnątrz to pełny pakiet GT, dość spora gleba i IC, poza tym seria
Mi się marzyła i nadal marzy zwyczajna Felicia z VR-ką pod maską, jak kiedyś wygram w totka to na pewno to zrealizuję Już sobie wyobrażam miny dresiarzy w 316i czy 318is http://otomoto.pl/volkswa...-C20614572.html
Silnik: 1.8 90 kM
Wysłany: 2012-03-28, 10:31
hmm ja jestem na etapie "cichociemnego" silnik już upatrzony, lakier zostaje taki sam tz do poprawek lakierniczych ale seryjny, bez spojlerów i innych udziwnień, zostaje zawleczka po gazie LPG, lekka gleba -60mm i jakieś fele może nie za duże ale żeby były,do tego jeszcze myślę nad kompresorem i intercolerem, będzie toto jeździć?