Tak sobie dzisiaj zerknąłem na papierek gdzie mam wpisaną wykupioną polisę OC, a tam... GOLF II -_-
No bez jaj, moja rejestracja, nr podwozia/nadwozia i ten nieszczęsny GOLF II -_-
Dzwoniłem do agenta, co u Mnie był i z pyskiem mu wyskoczyłem, że co za babola mi tu zrobił
No, ale gość Mnie uspokoił, że nic się nie stało, że ważne, że są nr podwozia i nr rejestracyjny i niebiescy nie powinni się czepiać...
trudno powiedzieć.W sumie zalezy na kogo trafisz...
wydaje mi sie ze mimo wszystko powinno byc wpisane poprawanie.Nie jestem autorytetem w sprawach papierkowych
_________________ Był Golf3- największy błąd mojego życia...
czerwone jest szybsze Ford Probe GT
Nie powinno być w ogóle oznaczenia generacji auta. To tylko informacja pomocnicza dla ubezpieczyciela.
Istotna jest marka, model i rocznik auta. Policja sprawdzi numer rejestracyjny, VIN oraz ewentualnie silnik, pod warunkiem, że ma o tym jakieś pojęcie.
Częstym przypadkiem są swapy na silnik o większej pojemności, dlatego jeżeli natrafi na silnik VR6 a w dowodzie masz 1.4 to może co najwyżej zawiadomić ubezpieczyciela, że jesteś, mówiąc kolokwialnie, oszustem. Wiadomo, że ubezpieczenie silnika o pojemności 2.8 jest o wiele droższe niż 1.4
Ale nie spotkałem się osobiście z przypadkiem zaglądania pod maskę.
Czyli muszę to jak najszybciej załatwić, skoro istotny jest model auta, bo tylko w tym się pomylili
Nie, mylisz pojęcia. Marka to Volkswagen, model to Golf, a generacja III. Generacja jest zbędna, przy kontroli patrzą n dane z dowodu i porównują z polisą OC czy zgadza się numer rejestracyjny oraz czy OC jest jeszcze ważne. Reszta ich nie interesuje.
Moim zdaniem dokumenty masz w porządku i ubezpieczyciel dobrze ci powiedział, że nie będzie problemów przy kontroli drogowej.
nie powinno byc problemow ale jak nie daje Ci to spac to sam dopisz ta jedna kreskie III (no chyba ze masz cyfre 2) ... to wtedy musi byc podpis i pieczatka ze jest zmiana...
Idz do ubezpieczalni i Ci poprawia... mi km zmieniali bo sie pomyliłem
Byłem na komisariacie się dowiedzieć i powiedzieli, żebym sobie załatwił papierek z Golfem III, a nie II, bo będą kłopoty.
Najlepsze jest to, że w Ubezpieczalni mówią, że nic nie będzie -_-