Silnik: ABD 1391 60KM
Wysłany: 2010-09-30, 19:04 Wypadek oświadczenie
Witam,
miałem dzisiaj wypadek i ugadałem się z poszkodowanym że zapłacę mu 600zł.
Chciałbym się jakoś zabezpieczyć żeby gość po miesiącu nie zgłosił się że znowu chce kasę więc myśle że dobrym pomysłem byłoby spisanie krótkiego oświadczenia w który jasno byłoby zaznaczone że poszkodowany otrzymał zadośćuczynienie i zrzeka się dalszych czynności.
Co powinno być zawarte w takim oświadczeniu ?
Silnik: 2.0 ADY
Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 893 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2010-09-30, 20:26
bierzesz normalnie kartkę, długopis i spisujesz że Ty - imię, nazwisko, pesel, adres zamieszkania, nr dowodu osobistego, nr polisy ubezp, jechałeś autem marki..., model o nr ... jesteś sprawcą stłuczki. Poszkodowanym jest (tutaj wypisujesz dane faceta tak jak swoje wyżej). opisujesz zdarzenie, dzień, godzina, kto gdzie jechał jakim autem, stan nawierzchni, pogoda, jakie są szkody. Dopisz że nikomu nic się nie stało, żadnych ofiar w ludziach, uszczerbku na zdrowiu. piszesz że doszliście do obustronnego porozumienia i wypłacasz gościowi xxx zł jako zadość uczynienie i facet nie będzie dochodził dalszego odszkodowania czy zadość uczynienia z tytułu tego zdarzenia. robicie kopie, na obydwu egzemplarzach się podpisujecie i po sprawie
bierzesz normalnie kartkę, długopis i spisujesz że Ty - imię, nazwisko, pesel, adres zamieszkania, nr dowodu osobistego, nr polisy ubezp, jechałeś autem marki..., model o nr ... jesteś sprawcą stłuczki. Poszkodowanym jest (tutaj wypisujesz dane faceta tak jak swoje wyżej). opisujesz zdarzenie, dzień, godzina, kto gdzie jechał jakim autem, stan nawierzchni, pogoda, jakie są szkody. Dopisz że nikomu nic się nie stało, żadnych ofiar w ludziach, uszczerbku na zdrowiu. piszesz że doszliście do obustronnego porozumienia i wypłacasz gościowi xxx zł jako zadość uczynienie i facet nie będzie dochodził dalszego odszkodowania czy zadość uczynienia z tytułu tego zdarzenia. robicie kopie, na obydwu egzemplarzach się podpisujecie i po sprawie
ja bym jeszcze dopisal ww kwote przekazalem poszkodowanemu a on w ramach potwierdzenia kwituje wlasnorecznym podpisem
Silnik: 2.0 ADY
Wiek: 22 Dołączył: 27 Sie 2010 Posty: 893 Skąd: SKL/Cz-wa
Wysłany: 2010-10-01, 13:05
na moje oko może dopisać ale po co skoro w treści już wymienił jaką kwotę i za co wypłaca. podpis na dole stwierdza że facet akceptuje warunki i zgadza się z treścią pisma