Wysłany: 2011-05-12, 10:59 Wypadek Astra- małe pytanko
Witam
Może ktoś z forumowiczów miał styczność z robieniem aut po wypadku. Chodzi mi o cenę takiej usługi, ponieważ mój znajomy miał wypadek i chce robić astre (2007 rok). Powiedzieli mu, że będzie to kosztowało 10-12 tyś. Ja trochę w to nie wierze i chciałem się zapytać czy możliwa jest taka cena za naprawe tego auta. Zdjęcia poniżej zarzucam
Spojrzałem tylko na dwie fotki i się dziwie, że Twój znajomy ma w ogóle zamiar to robić. Według mnie baaardzo możliwe, że będą takie koszty bo auto jest dosyć mocno rozbite.
No tak mi się wydaje, że TYLKO 10 tyś. Tam trzeba ramę drugą, nawet kokpit w środku nowy, nie wspominając o blacharce, chłodnicach i ogólnie elementach silnika. Dach też do wycięcia elementy zawieszenia też do wymiany. I to za 10 tyś zł, to sam nie wierze. Ja myślałem że powyżej 15 spokojnie. Ten samochód jest dość nowy więc części wydaję mi się, że też nie są tanie. Ja mu odradzałem no ale raczej mnie nie osłucha. Mi się też wydaje, że nie ma sensu a za 10 tyś to pewnie tak mu zrobi że będzie 4 ślady zostawiał.
No jak nie mają jak sam mówił, że ramy nie będzie prostował tylko nową trzeba. A silnik łapami na czym się trzyma? Być może się to inaczej nazywa, ja tam mówie rama