Silnik: 1.6 101 PS AKS
Wiek: 22 Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 66 Skąd: BRZEZINY ok. ŁODZI
Wysłany: 2010-06-17, 14:38 wycena szkody
3 tygodnie temu miałem małego dzwona , jechałem fiatem punto mamy i gość wjechał mi w tył. z tego co zauważyłem to uszkodzenia są następujące:
-pęknięty tylny zderzak
-pogięty próg załadónkowy bagażnika (pod zderzakiem)
-wgięty pas tylny (wszystko co za zderzakiem pogięte)
-lekko zagięta podłoga w miejscu koła zapasowego
-lewa lampa tylna odsuneła się troche górną częśćią od dachu (wogóle żle jest ułożona i poluzowała sie)
- zapadnięta klapa tylna i z prawej strony zapadła sie w stosunku do dachu
i teraz jest taka sytuacja przyjechał gość z ubezpieczalni libert direct porobił troche zdjęć i coś tam sobie notował ale nie powiedział mi co uznał za uszkodzone. na dniach ma przyjść propozycja zapłaty za szkode. mam pytanie na ile sie godzić za te uszkodzenia
dodam ze jest to punto z 94 roku
na dniach ma przyjść propozycja zapłaty za szkode. mam pytanie na ile sie godzić za te uszkodzenia
nie chodzi oto czy masz sise godzic czy nie.Oni według zdjec i opisu rzeczoznawcy wyceniaja szkody na pdst. własnie tych zeznan.moga napisac ci ze zwroca 3000 a równie dobrze moga dac 6000.
Jesli stwierdzisz ze za mało wyliczyli napisz do nich odwołanie.Tylko musisz odrazu dac im odp. Bo w przeciwnym czasie wpłaca ci na konto 3000 i po zawodach.
Silnik: 1.6 101 PS AKS
Wiek: 22 Dołączył: 22 Gru 2009 Posty: 66 Skąd: BRZEZINY ok. ŁODZI
Wysłany: 2010-06-17, 19:32
dzięki Panowie za pomoc
dam znać jak sprawa sie zakończy.
[ Dodano: 2010-06-17, 20:36 ]
K@mil napisał/a:
Cos mysle ze bedzie szkoda całkowita no chyba ze dach caly i tylne cwiartki tez
dach jest cały ale co do tylnych ćwiartek to lewa musiała sie przestawić bo lampa odeszła od dachu . Zapomniałem jeszcze dodać ze maska styka się z lewym błotnikiem a z prawej strony duza szpara
[ Dodano: 2010-06-18, 13:09 ]
Własnie dostałem maila z wyceną szkody ... gość który przyjechał do ogledzin napisał ze uszkodzony został tylko zderzak który miał juz wcześniejsze uszkodzenia w postaci zarysowań . szkode wycenili na 98 zł ręce mi opadły , co robić
dzięki Panowie za pomoc
dam znać jak sprawa sie zakończy.
[ Dodano: 2010-06-17, 20:36 ]
K@mil napisał/a:
Cos mysle ze bedzie szkoda całkowita no chyba ze dach caly i tylne cwiartki tez
dach jest cały ale co do tylnych ćwiartek to lewa musiała sie przestawić bo lampa odeszła od dachu . Zapomniałem jeszcze dodać ze maska styka się z lewym błotnikiem a z prawej strony duza szpara
[ Dodano: 2010-06-18, 13:09 ]
Własnie dostałem maila z wyceną szkody ... gość który przyjechał do ogledzin napisał ze uszkodzony został tylko zderzak który miał juz wcześniejsze uszkodzenia w postaci zarysowań . szkode wycenili na 98 zł ręce mi opadły , co robić
No co zadzwonic i zazadac jeszcze raz wyceny + nowe zdjecia maja przyjechac zrobic to jeszcze raz porzadnie
potwierdzma słowa poprzedników 98zł
na nic nie czekaj tylko pisz lub dzwon do nich .Tylko pamietaj ,ze raz takie odwołanie moze nic nie dac także nie łam sie i odwołuj sie az do końca.