Silnik: 1.8 90 kM
Wiek: 25 Dołączył: 31 Lip 2009 Posty: 60 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2011-09-15, 16:36 Wjechał mi w tyłek
Hej
We wtorek miałem nieprzyjemną sytuację. Koleś wjechał d zadek mojego Pink Floyda. Dziś był u mnie rzeczoznawca i obejrzał autko. Wedle niego będzie prostowanie i malowanie tylnej klapy, naciąganie autka i malowanie drzwi. Plus wymiana podłużnicy oraz nowy zderzak z tyłu. Czy ktoś z was jest mi wstanie powiedzie ile to może plus minus kosztowac?
Wysłany: 2011-09-22, 07:11
Problem w tym, że teoretycznie naprawy wyniosą na oryginalnych częściach 7000 zł a wartośc auta jest 4000 zł. I staraj się tu człowieku utrzymac auto jako oryginał bez modyfikacji i jakiś koleś Ci kasuje je Leonem
a może milion złotych? Auto ma naście lat i jak dostaniesz 1500zł to się ciesz, nie masz dużych szkód z tego co opisałeś, ja za zderzak, klapę, lampę dostałem 1400 i byłem szczęśliwy. Oryginalne części kup na złomowcu, polakieruj i masz za grosze naprawione. Jeszcze Ci zostanie na kwiaty dla dziewczyny/żony.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
ja ci powiem ze walcz z pedalami ja tak zrobilem czekam na efekt odwoluj sie od pierwszej wyceny tak kazdy robi. podluznice wymienic?? chyba naciagnac albo wspawac cala cwiare.
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
dokładnie tak, nie można im odpuścić a druga wycena zawsze jest wyższa o te 15-20% które zawsze zostają w kieszeni po naprawie autka ja tak miałem u siebie najpierw wycena na 1800zł a druga już na 2400 i za to miałem kasę dla siebie na zrobienie innych rzeczy przy aucie
_________________ Było: Fiat 126p, Golf III 1.9 CL TD, GOLF II 1.3 CL, Golf III 1.6 GL, Audi A3 1.9 TDi jest MK3 GTi 20 Jahre!!!
Mk3 GTi 20 jahre: http://www.golf3.pl/topic...ppy-vt35928.htm
Silnik: 1.4 ABD
Wiek: 31 Dołączył: 25 Lut 2008 Posty: 3163 Skąd: ELE Łęczyca
Wysłany: 2011-09-29, 16:32
Ja za to dostałem 1500zł.
Uszkodzone jw, czyli:
- zderzak
- lampa (In-Pro White)
- blacha pod lampą policzona jako cały element - ramka dookoła otworu bagażnika aż do samego dołu, czyli chyba całe tylne wzmocnienie
_________________ REGULAMIN FORUM
Potrzebny nr części z ETKA? - PW ( podać rocznik i model silnika ) - w wolnej chwili pomogę
Wysłany: 2011-10-13, 20:35
Wycenili mi na 5700 zł. Autko już wyprostowane teraz tylko malowanie i konserwacja podwozia. Jak będzie całe gotowe to w końcu się pochwalę swoim Gofrem
Wycenili mi na 5700 zł. Autko już wyprostowane teraz tylko malowanie i konserwacja podwozia. Jak będzie całe gotowe to w końcu się pochwalę swoim Gofrem
to ile twój golf jest warty że nie ma szkody całkowitej? a może ty chciałeś napisać coś na forum golfa 6 tylko się pomyliłeś ?:D