Witam 2 tygodnie temu złożyłem vat 24 w związku z sprowadzeniem golfika niestety przez kolejne 3 tygodni nie będzie mnie w polsce tylko na weekendy przyjeżdżam akurat w tedy kiedy US jest nieczynny jeśli bym napisał upoważnienie swojej kobiecie czy wydadzą jej dokumenty? I jak napisać to upoważnienie
Musisz napisać że ty (imię i nazwisko, adres zamieszkania, pesel, numer dowodu osobistego) upoważniasz ją (takie same dane jak w twoim przypadku) do przeprowadzenia w twoim imieniu wszelkich czynności cywilno-prawnych dotyczących samochodu osobowego marki VW Golf, rok prod, VIN.
I na dole się podpisać.
Robiłem takie coś u siebie, bo auto mam na współwłasność z ojcem i wypisał mi właśnie takie coś ręcznie na zwykłej kartce z zeszytu, w skarbówce i WK nie robili z tym problemu, wszystko na to załatwiłem.
Silnik: 1.6 AEE
Wiek: 42 Dołączył: 04 Lut 2009 Posty: 262 Skąd: EL ... EL
Wysłany: 2011-08-21, 10:25
Sam osobiście odbierając kwitek VAT 25 nie zostałem poproszony o okazania jakichkolwiek dokumentów potwierdzających tożsamość .
Poproś kumpla aby poszedł odebrać , jak będą żądać papierów to niech powie że zapomniał dowodu .
szkoda kombinować od razu dam jej upoważnienie dzięki za podpowiedzi pozdrawiam
[ Dodano: 2011-08-26, 23:01 ]
Witam tak dla przyszłych pokoleń sprawa przedstawia się następująco dokumenty odbierała moja dziewczyna nie jesteśmy małżeństwem musiała zapłacić w US 17 za upoważnienie w urzędzie komunikacyjnym to samo w przypadku rodziny/małżeństwa sprawa sie przedstawia tak ze bez opłat do tego jest taki mankament że jeśli ktoś ma nie zapłacone mandaty to nie chcą wydać dokumentów (US) przynajmniej w większości przypadków miałem zaległe 140 zł 100 zapłaciła a resztę to na ładne oczy małotego mandaty płace regularnie w ratach po dyszce jak z praktyk dostane
także banda złodzieji i decydentów