logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Wybierz podnóżek biurowy z naszej oferty.

Poprzedni temat «» Następny temat
Urząd Skarbowy
Autor Wiadomość
vito217 

Silnik: 1.9 TDI 90KM
Wysłany: 2011-08-21, 09:31   Urząd Skarbowy

Witam 2 tygodnie temu złożyłem vat 24 w związku z sprowadzeniem golfika niestety przez kolejne 3 tygodni nie będzie mnie w polsce tylko na weekendy przyjeżdżam akurat w tedy kiedy US jest nieczynny jeśli bym napisał upoważnienie swojej kobiecie czy wydadzą jej dokumenty? I jak napisać to upoważnienie

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2011-08-21, 10:16   

Tak jak napiszesz jej upoważnienie to wydadzą.. tylko ze nie moze byc jakaś bardzo duża różnica daty np pół roku

Tutaj masz przyklad upowaznienia tylko zmień dane pod swoje potrzebny
http://www.uskonin.lm.pl/...swiadczenia.pdf

uzbek 
Wiśniowy Pirat

Silnik: 1.9 TURBO! (1Z)
Wysłany: 2011-08-21, 10:19   

Musisz napisać że ty (imię i nazwisko, adres zamieszkania, pesel, numer dowodu osobistego) upoważniasz ją (takie same dane jak w twoim przypadku) do przeprowadzenia w twoim imieniu wszelkich czynności cywilno-prawnych dotyczących samochodu osobowego marki VW Golf, rok prod, VIN.
I na dole się podpisać.

Robiłem takie coś u siebie, bo auto mam na współwłasność z ojcem i wypisał mi właśnie takie coś ręcznie na zwykłej kartce z zeszytu, w skarbówce i WK nie robili z tym problemu, wszystko na to załatwiłem.

Gofer 

Silnik: 1.6 AEE
Wysłany: 2011-08-21, 10:25   

Sam osobiście odbierając kwitek VAT 25 nie zostałem poproszony o okazania jakichkolwiek dokumentów potwierdzających tożsamość .
Poproś kumpla aby poszedł odebrać , jak będą żądać papierów to niech powie że zapomniał dowodu .

vito217 

Silnik: 1.9 TDI 90KM
Wysłany: 2011-08-21, 11:22   

szkoda kombinować od razu dam jej upoważnienie dzięki za podpowiedzi pozdrawiam

[ Dodano: 2011-08-26, 23:01 ]
Witam tak dla przyszłych pokoleń sprawa przedstawia się następująco dokumenty odbierała moja dziewczyna nie jesteśmy małżeństwem musiała zapłacić w US 17 za upoważnienie w urzędzie komunikacyjnym to samo w przypadku rodziny/małżeństwa sprawa sie przedstawia tak ze bez opłat do tego jest taki mankament że jeśli ktoś ma nie zapłacone mandaty to nie chcą wydać dokumentów (US) przynajmniej w większości przypadków miałem zaległe 140 zł 100 zapłaciła a resztę to na ładne oczy małotego mandaty płace regularnie w ratach po dyszce jak z praktyk dostane ;)
także banda złodzieji i decydentów

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu