Witam panowie.Problem mój polega na tym ,że sprzedałem auto w grudniu .Kupujący przyjechał za kilka dni i poprosił o przepisanie umowy na niego i jego ojca ,żeby miał mniejszą składkę OC .Dodam ,że było to taż w grudniu i z mojej nie uwagi nie wstawiłem daty..OC na tan samochód kończyło się 3 stycznia.Teraz PZU przysłało mi do zapłacenia 113 złoty bo kupujący wyrejestrował auto z dniem 31 stycznia wiec PZU policzyło mi za styczeń i luty bo muszą jeszcze miesiac ubezpieczyc auto na czas zarejestrowania przez kupujacego. Dodam ze ja nie wyejestrowalem tegto auta.Czy ja musze zaplacic te pieniadze czy isc z ta druga umowa i wyjasnic w PZU cala sytuacje.
1. nie przepisujesz umowy na kupujacego (OC)
2.brak daty powazny blad(nic nie powinienes podpisywac)
3.kupujacy i sprzedajacy maja 30 dni na zalatwienie spraw urzedowych(wyrejestrowanie ,zarejestrowanie)
4.raczej zaplacisz
5 zadzwonie do kolezki z ubezpieczalni i ci dokladnie odpowiem
6.gruby blad ze nie wyrejestrowales auta i dalej oc lecialo na ciebie
7.wydaje mi sie ze gosc nic nie zrobil z ta podpisana umowa oc (TZ. przepisana na niego)
8. kolezka nie osiagalny(Swieta)
[ Dodano: 2010-04-06, 21:25 ]
jeszcze z tydzien nie pogadam z kolezka wyjechal do egiptu na urlop. daj znac co i jak zalatwiles.