logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
przebili mi dwa koła
Autor Wiadomość
GITgostek 

Silnik: AAZ
Wysłany: 2009-10-26, 09:50   przebili mi dwa koła

witam , dzisiaj wstając rano zobaczyłem że golf ma jedną stronę na kapciu

dokonałem oględzin i wyszło że jedna i druga opona jest przebita czymś ostrym

niewątpliwie był to okaz złości kogoś kto mnie nie lubi

jak myślicie gdzie powinienem sie zgłosić z tym problemem?

na policje czy jak

i czy bede miał za to jakieś piniądze z ubezpieczenia

noname_conek 
SZYDERA SQUAD

Silnik: vr6
Wysłany: 2009-10-26, 10:01   

GITgostek, pieniedzy zadnych a jak tio zgłosisz na policje to albo Ci powiedza że nie przyjmują takich zgłoszeń albo przyjmą a i tak nic z tego nie będzie...

radomiak 
RADOMIAK

Silnik: 1,9 TDI 1z
Wysłany: 2009-10-26, 14:05   

mnie przebili w tamtym roku i jak chcialem wyciagnac kase to musilbym jeszcze sobie przebic nastepne 3 a dla tego ze ubezpieczalnia wyplaci mi odszkodowanie jesli szkoda jest powyzej 500zl (mam AC). raczej nic nie wywalczysz chyba ze ubezpieczysz dodatkowo np kola z oponami(ja ubezpieczylem dodatkowo szyby i cb radio tz radio i antene) to na przyszlosc.

swatu 
VW VIRTUAL TUNING

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2009-10-26, 14:09   

GIT w czym masz autko ubezpieczone?jak masz w pzu zadzwon do przedstawiciela niech wyliczy szkode ,ale przemysl czy ci sie to polaci bo,jesli zgłosisz teraz szkode bedziesz mial wieksza składke na ubezpieczenie poniewaz teraz zgłosiłes szkode.

>Klubowe wlepki<
>Klubowe kubki<

radomiak 
RADOMIAK

Wysłany: 2009-10-26, 14:22   

swatu pzu odda mu pieniazki jesli ma AC i jesli szkoda powyzej 500zeta no i przepadna znizki w AC jesli ma.

swatu 
VW VIRTUAL TUNING

Silnik: 1.6 ABU
Wysłany: 2009-10-26, 15:14   

radomiak no własnie to mialem na mysli tylko dobrze sformułowac jakos nie mogłem :)

>Klubowe wlepki<
>Klubowe kubki<

GITgostek 

Silnik: AAZ
Wysłany: 2009-10-27, 09:57   

ja mam ubezpieczenie OC w alianz , niemam AC w ogóle , zniżek niemam żadnych bo niedawno prawojazdy zdałem noi jeszcze golf nie był ubezpieczony przez kilka miesięcy jak sie poprzednie OC skończyło to mi zabrali zniżke 10% którą miałem mieć

Mativw13 

Silnik: 1.8 GL AAM
Wysłany: 2009-10-27, 14:15   

siemano nie wiem jak to jest z ty OC ale nawet jak ktoś ma AC to nie dostanie kasy za koła czy opony trzeba oddzielnie ubezpieczać, braciak miał w pasku fele i nad ranem stał na kołkach i nic nie dostał kasy bo koła nie podlegają AC trzeba oddzielnie płacić takie to są chore te ubezpieczalnie nie wiem jak w innych ale to jest Polska nie elegancja Francja tak to wygląda gołym okiem. zresztą ja też się przejechałem jak chcieli mi rąbnąć całe auto w Gdańsku policja umyła ręce od tego,cięzko żyć w kraju gdzie złodziej na złodzieju siedzi takie są fakty.

radomiak 
RADOMIAK

Wysłany: 2009-10-27, 17:13   

Mativw13 napisał/a:
nawet jak ktoś ma AC to nie dostanie kasy za koła czy opony trzeba oddzielnie ubezpieczać,

nie wiem jak to jest u ciebie ale ja mam AC i placa za wszystko tz kola lusterka maska klamka itd jedynym warunkiem jest to ze szkoda musi przekraczac kwote 500zl. natomiast dodatkowo mozesz sobie dobezpieczyc np radio ,cb, nawi , zestaw naglasniajacy, lub jak w przypadku brata alusy(nie standardowe wyposazenie co innego jak by na takich alusach wyjechal z salonu lub kupil z takimi) acha jesli by kupil z takimi to przy zawieraniu AC sa robione zdiecia i wtedy tak jakby wchodza w wyposazenie. zastanowilo mnie to co napisales i postanowilem sie dopytac ( kolega pracuje w ubezpieczalni ) co i jak i co sie dowiedzialem to pisze. moze na przyszlosc komus sie przyda ale nie wiem jak jest w innych ubezpieczalniach. acha i jeszcze jedno jesli np zmieniasz szybe to dobrze jes taki fakt zglosic (oczywiscie paragony itd) wtedy jesli np za miesiac zbijesz ta szybe to licza ci jak za nowa a nie za kilkunastoletnia.

Mativw13 

Silnik: 1.8 GL AAM
Wysłany: 2009-10-28, 09:23   

dobrze wiedzieć nie byłem pawien ale taka informacja przyda się dla wszystkich w razie czego :-D

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu