Silnik: vr6
Wiek: 30 Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 549 Skąd: Nowy Staw City :D
Wysłany: 2009-10-26, 10:01
GITgostek, pieniedzy zadnych a jak tio zgłosisz na policje to albo Ci powiedza że nie przyjmują takich zgłoszeń albo przyjmą a i tak nic z tego nie będzie...
mnie przebili w tamtym roku i jak chcialem wyciagnac kase to musilbym jeszcze sobie przebic nastepne 3 a dla tego ze ubezpieczalnia wyplaci mi odszkodowanie jesli szkoda jest powyzej 500zl (mam AC). raczej nic nie wywalczysz chyba ze ubezpieczysz dodatkowo np kola z oponami(ja ubezpieczylem dodatkowo szyby i cb radio tz radio i antene) to na przyszlosc.
GIT w czym masz autko ubezpieczone?jak masz w pzu zadzwon do przedstawiciela niech wyliczy szkode ,ale przemysl czy ci sie to polaci bo,jesli zgłosisz teraz szkode bedziesz mial wieksza składke na ubezpieczenie poniewaz teraz zgłosiłes szkode.
ja mam ubezpieczenie OC w alianz , niemam AC w ogóle , zniżek niemam żadnych bo niedawno prawojazdy zdałem noi jeszcze golf nie był ubezpieczony przez kilka miesięcy jak sie poprzednie OC skończyło to mi zabrali zniżke 10% którą miałem mieć
siemano nie wiem jak to jest z ty OC ale nawet jak ktoś ma AC to nie dostanie kasy za koła czy opony trzeba oddzielnie ubezpieczać, braciak miał w pasku fele i nad ranem stał na kołkach i nic nie dostał kasy bo koła nie podlegają AC trzeba oddzielnie płacić takie to są chore te ubezpieczalnie nie wiem jak w innych ale to jest Polska nie elegancja Francja tak to wygląda gołym okiem. zresztą ja też się przejechałem jak chcieli mi rąbnąć całe auto w Gdańsku policja umyła ręce od tego,cięzko żyć w kraju gdzie złodziej na złodzieju siedzi takie są fakty.
nawet jak ktoś ma AC to nie dostanie kasy za koła czy opony trzeba oddzielnie ubezpieczać,
nie wiem jak to jest u ciebie ale ja mam AC i placa za wszystko tz kola lusterka maska klamka itd jedynym warunkiem jest to ze szkoda musi przekraczac kwote 500zl. natomiast dodatkowo mozesz sobie dobezpieczyc np radio ,cb, nawi , zestaw naglasniajacy, lub jak w przypadku brata alusy(nie standardowe wyposazenie co innego jak by na takich alusach wyjechal z salonu lub kupil z takimi) acha jesli by kupil z takimi to przy zawieraniu AC sa robione zdiecia i wtedy tak jakby wchodza w wyposazenie. zastanowilo mnie to co napisales i postanowilem sie dopytac ( kolega pracuje w ubezpieczalni ) co i jak i co sie dowiedzialem to pisze. moze na przyszlosc komus sie przyda ale nie wiem jak jest w innych ubezpieczalniach. acha i jeszcze jedno jesli np zmieniasz szybe to dobrze jes taki fakt zglosic (oczywiscie paragony itd) wtedy jesli np za miesiac zbijesz ta szybe to licza ci jak za nowa a nie za kilkunastoletnia.