jest taka sprawa, kupilem samochod dzisiaj bylem go zarejestrowac dostalem dowod tymczasowy tyle ze... za tydzien konczy mi sie przeglad (przedtem to przeoczylem) co teraz zrobic? jechac na przeglad z dowodem tymczasowym? czy przepekac jakos 3 tyg i dopiero wtedy jechac... tyle ze nie wiem czy do odbioru tego normalnego dowodu nie jest potrzebny wazny przeglad... nie znam sie zbytnio na tych sprawach...
Jechac na przegląd ... dostaniesz karteczkę która pokazesz przy odbiorze dowodu rejestracyjnego i pani Ci go wbije automatycznie bo bez przeglądu nie mozesz jeździć teraz przez miecha przecież bo tyle sie czeka na twardy dowód
Dokładnie jak radzi K@mil. Ja jak kupiłem golfa to też zrobiłem przegląd i dostałem świstek i w urzędzie go dałem i mi oni wbili. Tyle, że ja nie miałem tymczasówki tylko jeździłem na nieważnych niemieckich blachach.
miałem dokladnie to samo
Potem w WK wbili mi pieczątkę i spokój
A czy policja moze zabrac dowód rej za brak tablicy znamionowej
( ja oczywiscie posadam zastępczą ale tak pytam )
da-w-id, jeśli nie masz tabliczki znamionowej ani zastępczej to może zabrać dowód
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
A czy policja moze zabrac dowód rej za brak tablicy znamionowej
o jaką tabliczkę Ci chodzi
Na podszybiu masz Vin i to wystarczy , ma się on zgadzać z tym w dowodzie .
ma byc tabliczka jesli nie masz to jedziesz do diagnosty i oni wyrabiająniepamiętam chyba 100 zł koszt i nabijają VIN to numer nadwozia który ma sie pokrywac z tabliczkąznamionową w widocznym dostępnym miejscu
dodatkowo na tabliczce są wybite masy pojazdu i do przyczepki ... takie tam bajery mniej ważne ale mają byc niestety
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył
ma byc tabliczka jesli nie masz to jedziesz do diagnosty i oni wyrabiająniepamiętam chyba 100 zł koszt i nabijają VIN to numer nadwozia który ma sie pokrywac z tabliczkąznamionową w widocznym dostępnym miejscu
dodatkowo na tabliczce są wybite masy pojazdu i do przyczepki ... takie tam bajery mniej ważne ale mają byc niestety
i gdzie w golfach macie takie tabliczki znamionowe u mnie jest VIN na podszybiu i dodatkowo naklejka we wnęce drzwi ... dajcie jakies foto tabliczki znamionowej...