Witam tak czytam inne posty i różne wnioski można z nich powyciągać. Ale chciałem się zapytać w jak wycenicie szkodę w moim przypadku na ile powinienem się zgodzić a może lepiej od razu do warsztatu i nie liczyc na jakis zarobek. Mianowicie babka mi wjechała w przód bo zakręt ścinała na szczęscie na osiedlówce wiec szybko nie było i w mojej ocenie wstępnej stłuczoną mam lampe przednią prawą (typu engel eyes) wgniecioną belke tą za zderzakiem co jest bo zderzak się nie cofnął i powyginał czy tam połamał, dodatkowo połamany grill, no i z chłodnicy cieknie także też pewnie uszkodzona. Nie wiem czy coś tam jeszcze w środku może być rozwalone przy takiej małej prędkości?
Dodam tylko że rzeczoznawca przyjedzie do mnie w piątek i chciałbym wiedzieć na co się zgodzić. Także czekam na komentarz od was.
Nie wiem czy fotki takie coś zobrazują pewnie nie ale innych nie mam bo czekam na rzeczoznawcę.
belka wzmocniona choc trudno okresli pewnie pogieta a jej sie nie prostuje tylko wymienia chlodnica z lekka szarpnie nie licz ze kase beda ci oddawac za angel eyes tylko za zwykla serie zderzak wymiana + lakierowanie grill wiadomo. nie wiem pokaz foty ale na moje skromne oko od 2.5 do 3 tysi choc lepiej jedz zobaczyc na warsztat czy cos jeszcze nie dostalo takie moje male wnioski moge sie mylic
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Silnik: OHC ABS+
Wiek: 22 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 542 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-10-18, 22:38
blotnik tylko do malowania, zderzak pewnie nowy kolo 190zl + malowanie + lampa chlodnica 200zl, pas przedni kolo 150 nie polecam zamiennika bo moze nie pasowac niewiem ile stoja takie lampy wiec poprostu dodaj sobie do kosztorysu i masz wycene, ew prawy slizg zderzaka ale to juz grosze.
_________________ Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
MÓJ GOLF
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum