Wysłany: 2011-11-09, 14:14 policja zatrzymała mi dowód za...
za nie przerejestrowanie na czas samochodu., ma się na to 30 dni a u mnie minęło już prawie dwa miesiące.
i mam takie pytanie jak mogę odzyskać dowód rej który został wysłany do powiatu w którym został zarejestrowany (polkowicki)a ja jestem z powiatu bolesławieckiego
czarnuch14755, a pokazales im umowe kupna???Teraz Ci pozostanie pojechac do tego powiatu z umowa kupna.Jesli poprzednik wyrejestrowal auto nie bedzie z tym problemu.... a kiedy Ci zabrali ten dowod???Jesli dzis to zglos sie do swojej komendy i popros o odbior bo chcesz zarejestrowac go.....
no właśnie umowę sami znaleźli bo niestety trochę mnie nie lubią. a było to w piątek tylko pracowałem od rana do nocy i nie miałem jak tego załatwić jutro będę jechał do Polkowic tylko nie wiem czego mam się spodziewać
czarnuch14755, raczej niczego... pokazujesz umowe bo to jest dowodem.I musza Ci wydac bez zadnego ale jak masz zarejestrowac auto bez dowodu.....Policjan pop prostu byl ze Ci go zabral..... Nie maja czego sie czepiac..... a skarbowke oplaciles w ciagu 14 dni???Jesli nie to u nich dostaniesz kare....nie wiem ile.....
czarnuch14755, To tylko jechac pokazac umowe kupna i odebrac dowod..... Ale jeszcze najlepiej sie zapytac u siebie czy maja dowod czy odeslali..... bo pojedziesz a oni powiedza ze dowodu nie maja....
napisali że złe dane w dowodzie rejestracyjnym a mandat powinno sie dostać ale powiedzieli że mi nie wystawią bo wkręcałem że to moje pierwsze auto i nie wiedziałem a dowodu jeszcze nie ma w polkowicach bo dzwoniłem