logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Kreatywna agencja reklamowa wrocław - dla Twojej firmy. Skuteczna reklama dla Twojej firmy. Kup teraz inhalator najtaniej.

Poprzedni temat «» Następny temat
po najechaniu na tylek tira
Autor Wiadomość
Golfik1986 
LICZY SIE TYLKO ZAWISZA [Z]

Silnik: a4 avg
Wysłany: 2011-08-13, 12:14   po najechaniu na tylek tira

wczoraj mialem nie mila przygode przy zwalnianiu na ograniczeniu najechal mi na dupsko tir przyjechala policja ewidentnie jego wina. ubezpieczony w pzu. auto tyl wgnieciony zderzal belka klapa cofnieta blotniki poszly podloga krzywa na tylnich drzwiach szpary sie pomniejszyly przednie prawe ciezko sie otwieraja w momencie najechania auto mialem na biegu cos sie stalo ze skrzynia biegi ciezko chodza i zdarzy sie ze 2ka wyskakuje i auto zaczelo znosic na prawa strone aha bagaznik sie cofnal razem z siedzeniami plastiki na przedniej konsolecie sie polamaly wylatujac razem z radiem na tylnie siedzenie. rok auta 2000. jak moze to wycenic rzeczoznawca??

AdiK__ 
VAG Podlasie

Silnik: 1Z
Wysłany: 2011-08-13, 12:43   

Będzie szkoda całkowita czyli koszt przekroczy wartość samochodu i wypłacą Ci tyle że zostanie tylko siąść i płakać.. Teoretycznie można się odwoływać ponoć po odwołaniu dają więcej ale ile w tym prawdy do końca nie wiem.

Golfik1986 

Wysłany: 2011-08-13, 12:51   

auto mnie kosztowalo 15,5 do tego 2 kola w niego wlozylem takze na pewno sie bede odwolywal zeby to odzyskac chociaz w 90%. czyli pzu juz nie jest taka uczciwa firma??

AdiK__ 
VAG Podlasie

Wysłany: 2011-08-13, 14:08   

Ponoc przereklamowana ;) ja za swojego zapłaciłem jesienią 2009 10tyś a w kwietniu 2010 mialem wypadek rzeczoznawca wycenił wartość rynkową na 4000 zł. Nie biora pod uwagę stanu i wyposażenia.. taki model taki silnik taki rocznik i ma te 4000.. z ubezpieczeniami to w reklamach tylko ładnie.. mają jakieś tabele z urzęgu skarbowego (czy skąd tam) i uwierz mi nie licz na dużo.. a i tak zapewne podejdzie pod szkodę całkowitą.. Mojego szefa syn ma suzuki baleno wjechał mu koleś w pupe podobnie jak u Ciebie tylko tam zderzak się wgniótł i delikatnie podłogę wygięło poza tym nic - szkoda całkowita. W takim wypadku albo dają Ci wartość rynkową i zatrzymują auto albo odzyskujesz auto i dają mniej.. Chory kraj.. ile mnie to nerwów kosztowało to komedia..i 2 miesiace bez samochodu bo to ogledziny to jakieś pisma wezwania pisanie protokołu zajścia i ciągnie sie to i ciągnie..

arthorius 

Silnik: 1.9
Wysłany: 2011-08-13, 14:25   

Taniej firmom opłaca się dać szkodę całkowitą niż wypłacić odszkodowanie na remont. Jest to nie zgodne z prawe Polskim dlatego też powstała instytucja zajmująca się ochroną konsumenta w sprawie ubezpieczonych. Przypadków jest masa takich i ponoć dużo można ugrać ale nie każdemu się chce chodzić po sądach cały rok i być bez samochodu. Była o tym mowa w jakimś programie TV.

Golfik1986 

Wysłany: 2011-08-13, 16:45   

ja sie dowiedywalem i podobno wylicza szkode calkowita auta jak jest takie cos. a wiecej moge ugrac za wyposazenie auta wlasnie w pzu zobaczymy we wtorek dymam po notatke z policji na ruch drogowy i jade zglaszac szkode liste mam wypisana co jest w dupie a wartosc auta wg eurotaxu na dzis wychodzi 16 klocka zobaczymy co to pokaze

AdiK__ 
VAG Podlasie

Wysłany: 2011-08-13, 21:38   

Golfik1986, życzę powodzenia bo to droga pełna przygód

Golfik1986 

Wysłany: 2011-08-13, 21:56   

no latwo sie nie dam

kadilak 

Silnik: AFN
Wysłany: 2011-08-14, 23:47   

Osobiście miałem 2 przypadki ze szkodą całkowitą :
1-szy to potrącenie pijaka, jego wina, ale nieubezpieczony, dobrze że miałem AC:
Corolla 2003r. przod rozwalony, szyba deska macha blotniki, zderzak, lampy wzmocnienie itp.
Wiliczyli odszkodowanie na jakieś marną kwote, ale po 3 odwołaniach, 2 miesiącach jebania i kosztorysem od toyoty zrobili szkodę całkowita i dali ponad 2 razy więcej, także różnica jest.
2-gi wypadek to typowa czołówka, toyota yaris kompletny przodek włącznie z poduchami, ubezpieczyciel od razu zrobił szkodę całkowitą, wystawili samochod na jakąs smieszna aukcje ktos kupil, zaplacil i oni zwracali roznice do ceny rynkowej, fakt, że cene rynkową dali całkiem spoko.
Także bez sądu też da rade coś zdziałać, jak nie będzie dobra wycena to bierz jakiegoś znajomego blacharza i niech pokazuje usterki(przy kolejnych wycenach można rozbierać samochod przy rzecownawcy ile wlezie)
W moim przypadku ubezpieczyciel lubił odnosic sie do okreslenia amortyzacja czesci, albo próbował udowodnić, że np. zdzerzak był porysowany przed kolizją i że wypłacą tylko za malowanie albo połowe wartości częsci.
Głupota, jak miałeś samochod bezwypadkowy na oryginalnych częsciach i lakierze możesz sie wykłócać i wyjdzie Ci to an dobre.

Golfik1986 

Wysłany: 2011-08-15, 11:17   

z przodu mialem wymieniany blotnik caly ale tyl byl nie tkniety takze nie wiem jak sie do tego odniesc

[ Dodano: 2011-08-17, 21:48 ]
odnawiam watek po wypadku laska wyladowala w szpitalu z racji ze jest w ciazy jest lekki strach. bole podbrzusza wymioty zawroty glowy. jak moge dochodzic swoich racji z NW sprawcy zglosic sie na policje czy co dalej??

Jojek 

Silnik: 1.9 td &1.8
Wysłany: 2011-08-20, 17:13   

najprawdopodobniej musisz isc do ubezpieczyciela z wynikami badan i zglosic ze sa takie i takie komplikacje powypadkowe poicja tez cie tam odesle
http://www.golf3.pl/topic...5145.htm#381935

Golfik1986 

Wysłany: 2011-08-20, 22:53   

laska juz lezy w szpitalu prawdopodobnie do poniedzialku okazalo sie ze bole wystapily od zacisnietego pasa podali jej jakies leki sprawy kobiece nie bede pisal.,, znajomy prowadzi firme ktora sie zajmuje zalatwianiem za ciebie odszkodowan z NW po wypisie zglaszam sie do niego i oni dalej zalatwiaja sprawe za mnie biora 10% wartosci sumy wynegocjowanej... a co z autem odpowiedz z pzu to szkoda calkowita czekam na wycene auta mam nadzieje ze na poniedzialek tez bedzie...

Oles 

Silnik: 2,0
Wysłany: 2011-08-31, 17:19   

dostałeś już jakieś info od pzu?

Golfik1986 

Wysłany: 2011-08-31, 21:34   

tak dostalem wycene tzn pieniadze na konto 3922zl kwota jakas absurdalna poszedlem na powtorne ogledziny auta do pzmotu wycenili mi szkoda na ponad 11tysi w piatek ide sie odwolywac i dalej z nimi walczyc...

[ Dodano: 2011-08-31, 22:36 ]
co sie okazalo na powtornych ogledzinach myslalem ze blotnik byl robiony i moze i byl ale caly element wymieniany i malowany choc tego nei wiem do konca po sprawdzeniu miernikiem blach auta. werdykt rzeczoznawcy auto nigdy nie bite :-P a wartosc auta zostala zanizona o 2tysie z racji jakis uszkodzen o ktorych wie tylko pzu..

Oles 

Silnik: 2,0
Wysłany: 2011-09-01, 14:44   

to masz szczescie ze tak szybko u Cb poszlo bo ja jeszcze nic nie dostałem;/
Ostatnio zmieniony przez Oles 2011-09-01, 16:19, w całości zmieniany 1 raz  

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu