witam ,.. posiadam golfa III z 94 roku 1.9 tdi i mam pytanie ile bedzie kosztowac przerejestrowanie go na mnie jako wspoł własciciel ..drugim włascicielem bedzie moj tato ktory ma 60 % zniszki a ja mam 21 lat ?
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
tzn ja jego kupiłem od kuzyna i chcem go teraz przejestrowac .. tato bedzie głownym włascicielem a ja wspoł... i nie wiem ile bedzie mnie to kosztowac .. tablice i dowud zostaje ten sam..
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Jeżeli Ty będziesz głównym właścicielem to ty ubezpieczasz auto to ma się rozumieć zniżki znikome. Chcąc zachować rzekome 60% ojciec musi być właścicielem a Ty współ. A dlaczego rzekome 60%? Bo bodajże w sierpniu tego roku weszły dość pokaźne zwyżki za młodego kierowcę.
Mam to samo i na jednego właściciela -60% wychodzi 350zł na rok polisa a jak ja stałem się współ to pani w hestii wyliczyła mi przeszło 800.
No i co to za dział ja się pytam
Ostatnio zmieniony przez uzbek 2011-10-30, 19:54, w całości zmieniany 1 raz
uzbek, powiem Tobie tak..... jak kupilem 1.4 2 lata temu w lipcu to glownym wlascicielem byl moj tata ja bylem wspol..... OC mialem w Link4 i Pani powiedziala ze nie ma roznicy w ubezpieczeniu bo i tak czy siak bym placil 700 zł na rok.....a jakby ojciec sam wziol to by placil 300zł na rok....
Teraz za TDI w PZU place 1200zł.....
Jezeli kuzyn byl z tego samego powiatu to za sam dowod placisz..... ale blachy musisz zabrac ze soba i zaplacic podatek 2% chyba ze kuzyn napisal Ci w umowie 950zł to wtedy nie placisz.....
reset1990, to masz tak
2500*0,02=50zł w urzedzie skarbowym w ciagu 14 dni od kupna po 14 dniach kara $$$
A rejestraca to tak jak pisalem jesli kuzyn z tego samego powiatu to placisz za sam dowod rejestracyjny czyli koszt +- 88zł
88+50=138zł
za wspolwlasciciela nic nie placisz bo wpisujesz go odrazu..... musisz wypelnic karte i tak wpisac siebie i ojca...
http://www.link4.pl/ masz tam oblicz swoja skladke..... ale nie wiem czy jest sens brac tate jako wspolwlasciciela nie lepiej zeby Ci sie dolozyl do OC???Napewno bedziesz placil ok 1200zł tak jak ja.... chodz w PZU mam 10% znizki i 50% zwyzki za wiek a w link4 mam 20% znizki..... takze decyzja nalezy do ciebie
Napewno w sprawie OC warto podzwonić i popytać.
Ja mam OC w liberty. Na rok za 1.9 w Poznaniu płace 450 zł .
Przy 60 %. Ale lepiej wziąść sobie kogoś na współ bo zawsze jest coś taniej.
U mnie w Poznaniu jest taka firma CUK. U nich jest 15 ubezpieczycieli.
Wklepują Twoje dane i liczą OC. Polecam.
Poszukaj u siebie takiej firmy.
ja mam 24 lata i jestem właścicielem a ojciec współ i płacę 760zł za rok z tym że za 2.0, od ojca mam 60% zniżek i zwyżkę za siebie a polisę w MTU, gdybym miał na samego siebie to bym miał do zapłacenia jakies 1300zł więc tutaj mam sporą oszczędność
_________________ Było: Fiat 126p, Golf III 1.9 CL TD, GOLF II 1.3 CL, Golf III 1.6 GL, Audi A3 1.9 TDi jest MK3 GTi 20 Jahre!!!
Mk3 GTi 20 jahre: http://www.golf3.pl/topic...ppy-vt35928.htm