Witam serdecznie nie wiedziałem gdzie dokładnie to zamiescic ale wydaje mi sie ze tu bezie dobrze. Mam takie pytanko jesli ojciec jest zagranica a ja kupielm samohod spisalem umowe i jest ok teraz 2 kwestia czy jest jakas mozliwosc przepisania go na tate tak zeby byl na niego odsprzedania czy jakies kolwiek darowizny bez przerejstrowania oczywiscie namnie dobrze by bylo bo jak sie dowiezialem ile skladka za oc bedzie kosztowac to sie troche przerazilem ( i mniej wiecej jakie to koszta by były ) Z gory dziekie za jakie kolwiek wskazówki i za wszelka pomoc pozdrawiam
Siema, albo znajdz szybko sprzedajacego i spiszcie druga umowe kupna-sprzedazy, albo idz do skarbowego z umowa darowizny na 50% autka (nie zapłacisz nic) i jesli Ci tam podbija pieczatke to z ta umowa darowizny idziesz do wydzialu komunikacji i to wszystko
zrób tak !
jeżeli jeszcze nie zarejestrowałes samochodu, to poprostu w umowie kupna sprzedaży dopisz swojego tate jako włąściciela pojazdu a ty bądz współwłaścicielem (ja tak zrobiłem) jeżeli twój ojciiec ma 60 % zniżki a ty jak widze masz 19 lat to wasze wspólne oc bedzie zaniżone o 50% , dlaczego-ponieważ twój wiek podnosi wysokość składki o 10 %
Polacy potrafią kombimowac...po co?trzeba miec tylko głowę na karku i dobrze nia myślec...19 lat i co z tego? w wieku 22 lata pierwszy samochód wcześniej nic....w tym wieku miałem 65 procent znizki...
Hehe ja to narazie 15 ^^ i to za skuterka tylko przerazilo mnie to ze jak se skladke liczylem to wyszlo mi jakies 2 600 ^^ a moj ojciec za 2 litrowa calibre placi za rok 500 z czyms to widzisz jest ruznica
Co do tego dopisania ojca do umowy to nie bedzie to jakos tak ze na polisie osoby sprzedajacej nie bedzie widnial tylko namojej wiece chce aby to wszystko cacy bylo uzupelnione
Sepcio wyjasnij troche dokladniej bo ja to zrozumialem tak umowa jest spisana na mnie jescze nie przerejstrowalem autka pisze taka drugo umowe ze przekazuje auto tacie a on idzie z tym do wydzialu i rejestruje go Bynajmniej tak to zrozumialem jak cos zje to popraw mnie bym byl wdzieczny.
piszesz umowe darowizny pojazdu(2 egzemplarze), znajdziesz napewno jakis wzor w necie , w skarbowce podbija Ci ta umowe i dolaczasz ja do wszystkich dokumentow ktore bedziesz skladal przy rejestracji, zalezy tylko czy chcesz dopisac tate jako wspolwlasciciela czy podarowac mu caly samochod,