logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Odsprzedanie samochodu
Autor Wiadomość
s0pelek 

Silnik: 1.9 TD
Wysłany: 2009-07-24, 02:07   Odsprzedanie samochodu

Witam serdecznie nie wiedziałem gdzie dokładnie to zamiescic ale wydaje mi sie ze tu bezie dobrze. Mam takie pytanko jesli ojciec jest zagranica ;) a ja kupielm samohod spisalem umowe i jest ok teraz 2 kwestia czy jest jakas mozliwosc przepisania go na tate tak zeby byl na niego ?? odsprzedania czy jakies kolwiek darowizny ?? bez przerejstrowania oczywiscie namnie ?? :-o dobrze by bylo bo jak sie dowiezialem ile skladka za oc bedzie kosztowac to sie troche przerazilem ( i mniej wiecej jakie to koszta by były ?? ) Z gory dziekie za jakie kolwiek wskazówki i za wszelka pomoc pozdrawiam :)

sepcio 

Silnik: 1,6 AEA
Wysłany: 2009-07-24, 07:55   

Siema, albo znajdz szybko sprzedajacego i spiszcie druga umowe kupna-sprzedazy, albo idz do skarbowego z umowa darowizny na 50% autka (nie zapłacisz nic) i jesli Ci tam podbija pieczatke to z ta umowa darowizny idziesz do wydzialu komunikacji i to wszystko

arek ryba 
>-ryba-<

Silnik: 2.0 VW Bora
Wysłany: 2009-07-24, 07:56   

zrób tak !
jeżeli jeszcze nie zarejestrowałes samochodu, to poprostu w umowie kupna sprzedaży dopisz swojego tate jako włąściciela pojazdu a ty bądz współwłaścicielem (ja tak zrobiłem) jeżeli twój ojciiec ma 60 % zniżki a ty jak widze masz 19 lat to wasze wspólne oc bedzie zaniżone o 50% , dlaczego-ponieważ twój wiek podnosi wysokość składki o 10 %
:-)

Pascal 
Pascal MK3

Wysłany: 2009-07-24, 23:34   

Polacy potrafią kombimowac...po co?trzeba miec tylko głowę na karku i dobrze nia myślec...19 lat i co z tego? w wieku 22 lata pierwszy samochód wcześniej nic....w tym wieku miałem 65 procent znizki... :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=DrLW1vGkDow

Mój MK3:

http://www.golf3.pl/9530.htm

s0pelek 

Wysłany: 2009-07-24, 23:42   

Hehe ja to narazie 15 ^^ i to za skuterka ;p tylko przerazilo mnie to ;p ze jak se skladke liczylem to wyszlo mi jakies 2 600 ^^ a moj ojciec za 2 litrowa calibre placi za rok 500 z czyms to widzisz jest ruznica :D

Co do tego dopisania ojca do umowy to nie bedzie to jakos tak ze na polisie osoby sprzedajacej nie bedzie widnial ?? tylko namojej :) wiece chce aby to wszystko cacy bylo :) uzupelnione

Sepcio wyjasnij troche dokladniej bo ja to zrozumialem tak umowa jest spisana na mnie :) jescze nie przerejstrowalem autka ;) pisze taka drugo umowe ze przekazuje auto tacie a on idzie z tym do wydzialu i rejestruje go :) Bynajmniej tak to zrozumialem jak cos zje to popraw mnie :) bym byl wdzieczny.

sepcio 

Silnik: 1,6 AEA
Wysłany: 2009-07-26, 08:32   

piszesz umowe darowizny pojazdu(2 egzemplarze), znajdziesz napewno jakis wzor w necie , w skarbowce podbija Ci ta umowe i dolaczasz ja do wszystkich dokumentow ktore bedziesz skladal przy rejestracji, zalezy tylko czy chcesz dopisac tate jako wspolwlasciciela czy podarowac mu caly samochod,

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu