logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Ocena sytuacji i wycena
Autor Wiadomość
matuszgt 

Silnik: 1,8abs
Wysłany: 2010-11-18, 19:11   Ocena sytuacji i wycena

Koledzy chciałbym was prosić o ocenę sytuacji i wycenę szkód. Miałem ostatnio stłuczkę. Koleś minął mnie samochód stoczył się mu z górki i przygrzał mi w lewy tylny błotnik, zapiął jedynkę i tyle go widziałem zdążyłem spisać tablice jak zawróciłem za nim to po kolesiu ani śladu już nie było, obok akurat była stłuczka i policjanci byli na miejscu, więc podszedłem do nich i powiedziałem co zaszło dalej jak wiecie alkomat pisanie itd. Teraz moje pytanie czego mogę się spodziewać po tej sytuacji. Efekt tego zajścia podrapany i wgnieciony lewy błotnik, połamana listwa maskująca na progu i jej narożnik, oraz listwa boczna szeroka oryginał gt.
Ostatnio zmieniony przez matuszgt 2010-12-03, 22:54, w całości zmieniany 1 raz  

czaro 

Silnik: 1,8T
Wysłany: 2010-11-18, 19:16   

Gościu dostanie mandat za stłuczkę i ucieczkę z miejsca wypadku, a Ty kaskę z ubezpieczalni tamtego. Tak to powinno wyglądać. Ale pewnie trochę z tym zejdzie znając życie.
http://www.golf3.pl/topic...fe97aea9#246676

K@mil 
POMOCNIK

Silnik: .
Wysłany: 2010-11-18, 19:20   

najwazniejsze jest co policja wpisze w notatce :) jak wpisze ze jego wina to dostajesz od nich numer jego polisy lecisz zglosic i wyplaca ci kase :) ale najwazniejsza jest notatka policyjna co tam wymyslą co napiszą

matuszgt 

Wysłany: 2010-11-18, 19:29   

Wiecie co policja wpisała nie wiem poinformowali mnie tylko, że będę wezwany na komendę i osoba, która ze mną jechała też. Nie wiecie ile wyniesie mnie ta naprawa jak nic z tego nie wyniknie lub go uniewinnią.

killah 

Silnik: AAM -> AGG
Wysłany: 2010-11-18, 20:26   

matuszgt napisał/a:
Wiecie co policja wpisała nie wiem poinformowali mnie tylko, że będę wezwany na komendę i osoba, która ze mną jechała też. Nie wiecie ile wyniesie mnie ta naprawa jak nic z tego nie wyniknie lub go uniewinnią.

sorki ale nikt nie jest tutaj wróżką

jak mamy coś wycenić bez fotek?

Mój Mk3

matuszgt 

Wysłany: 2010-11-19, 09:21   

Nie pytałem o konkretną wycenę tylko jakiś przedział ponieważ popsuł mi się aparat dlatego nie dodałem fotek ale dzięki za odpowiedzi. Pozostaje czekać na rozwój sytuacji.

[ Dodano: 2010-12-03, 22:52 ]
Jak to mówią Polska chory kraj hehe. W mojej sprawie zmieniło się tyle, że wezwali kolesia na przesłuchanie, a on powiedział, że to nie on we mnie a ja w niego wjechałem i ma światków. Jak myślicie koledzy co wyniknie z tej sytuacji bo nie wiem co mam myśleć, ktoś walnie ci w samochód odjedzie, a i tak z ciebie głupiego próbują zrobić.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu