Witam
zmieniam w tym miesiącu ubezpieczyciela OC. Z tego co wiem muszę wypowiedzieć umowę staremu ubezpieczycielowi? jak to zrobić? i do kiedy mam czas?
na stronie ubezpieczyciela masz informację, ja byłem osobiście w siedzibie i złożyłem takie krótkie pisemko, podaj gdzie masz to ci pomożemy dokładniej niż tak jak ja na początku tego posta
a czas to na dzień przed możesz nawet faksem
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
na stronie ubezpieczyciela masz informację, ja byłem osobiście w siedzibie i złożyłem takie krótkie pisemko, podaj gdzie masz to ci pomożemy dokładniej niż tak jak ja na początku tego posta
a czas to na dzień przed możesz nawet faksem
Mam w TUW
przeniosłem się do AXA. Ze strony AXA pobrałem już to oświadczenie o wypowiedzeniu umowy. Wystarczy wysłać je do siedziby?
tak ale musisz je wyslać pare dni przed zakonczeniem twojej polisy.. np 5dni predzej. (musi byc ciagłość ubezpieczenia)
Najlepiej isc do agencji ubezpieczeniowej i tam pani/pan juz powinna sama takie cos wyslać (bedzie szybciej, tzn szybciej dojdza papiery o zerwaniu oc)