Silnik: AhU
Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-02-20, 13:39 OC PO PORZEDNIM WŁAŚCICIELU
Szybkie pytanie
moge przepisać na siebie ubezpieczenie OC?po poprzednim właścicielu, jest opłacone do września2010, a on powiedział że moge je zabrać sobie,,, jak to wyglada,
Wysłany: 2010-02-20, 13:46 Re: OC PO PORZEDNIM WŁAŚCICIELU
jacekPlacekkk napisał/a:
Szybkie pytanie
moge przepisać na siebie ubezpieczenie OC?po poprzednim właścicielu, jest opłacone do września2010, a on powiedział że moge je zabrać sobie,,, jak to wyglada,
firma: Conpensa
Idziesz do agencji ktora ubezpiecza w Compensie i mowisz ze checsz przepisac oc na swoje dane, Pani/Pan wpisze dane twoje na aneks ktory zostanie przypiety do OC i juz gotowe.
Ważne jest jeszcze jakie miał zniżki poprzedni właściciel. Jeśli miał większe od ciebie to będziesz musiał dopłacić różnicę, dlatego nie zawsze się opłaci przejmować ubezpieczenie. U mnie poprzedni właściciel miał OC w Warcie, gdy chciałem je przejąć to wyliczyli mi że muszę dopłacić 1500zł więc nie przejąłem go i wziąłem OC w PTU i zapłaciłem 1050zł
powiedzieli mi że warta nie lubi młodych kierowców
prawda
od tego roku albo juz sie zmienily przepisy albo maja sie zmienic ...
Teraz jest tak ze mlody kierowca dostaje zwyzke jesli ma mniej niż 25lat... z tego co wiem ten wiek ma byc podniesniony do 27lat Nie wiem nic wiecej, a takie sluchy mnie doszły jak w styczniu podpisywalem OC.
Silnik: AhU
Wiek: 27 Dołączył: 02 Sie 2008 Posty: 550 Skąd: siedlce/okolice
Wysłany: 2010-03-12, 10:04
k-m-r1 napisał/a:
no ale jak ktos ma 25 i podnioosą wiek do 27 to co? dopłąte trzeba zrobic?
nie trzeba, to agencii taką bajkę wymyślaja sobie dla kasy, od jednego gościa usłyszałem że jest taki przepis, masz opłacone do końca podpisaną umowe na OC to co Cię to obchodzii!
no i mi się obeszło bez dopłaty więc trzeba ich szczuć przepisamiiiii