Wysłany: 2010-01-01, 17:41 Nowe zasady po nowym roku?
Panowie, zbliża mi się kolejny rok zakupu OC. Teraz mam w MTU, płacę 600 zł za rok. A wyglądają opcje tak:
- auto jest na mnie, ale współwłaścicielem jest ojciec ze swoimi zniżkami
- mam zwyżkę na wiek
- mam zwyżkę na prawko - wtedy poniżej dwóch lat, teraz mam 2,5 roku, więc teoretycznie powinna ta zwyżka zniknąć
Liczę sobie ile mnie teraz wyniesie rok w MTU i na stronie wychodzi, że 1500 Wchodzę na Liberty i tam 1800... Co to się porobiło? Jeszcze drożej? Powinno być taniej, bo przecież odchodzi mi zwyżka za prawko poniżej 2 lat... O co tu chodzi? jakieś zmiany zaszły?
Nie licz sobie w tych kalkulatorach online bo tam zawsze wychodza smieszne kwoty..
Najlepiej isc do Ubezpieczyciela on juz cos znajdzie dobrego... Jak bedziesz juz w ubezpieczalni to sprawdz sobie OC w firmie HDI...
Co do zwyzek to zalezy w jakiej ubezpieczalni w jednej daja tylko za wiek (do 25lat ok. 10% zwyzki) a w drugiej dadza jeszcze za wiek samochodu
No, ale co mam dzwonić do nich? Bo nie mam u siebie w mieście ich oddziału. Ma z grubej rury pytnąć ile będzie mnie teraz kosztowało? Muszą mi powiedzieć, czy będą kręcić ?
No, ale co mam dzwonić do nich? Bo nie mam u siebie w mieście ich oddziału
Nie masz zadnego oddzialu oc ? zalatwiasz zawsze przez neta ?
Jak chcesz dzwonic i masz Skype to dzwon z niego (duzo ubezpieczycieli ma taka funkcje)
jarekddz napisał/a:
Ma z grubej rury pytnąć ile będzie mnie teraz kosztowało? Muszą mi powiedzieć, czy będą kręcić ?
Tak odrazu z mostu.
Ja placilem za golfa 480zł ... nadszedł dzien i mowie ze to tylko silnik 1.6 i chce taniej i pani mi znalazła o 110zł mniejsze OC. Gdyby nie zwyżka za wiek to byloby o 170zł taniej
W tych czasach mozna sobie wybierać i przebierać tak duzo tego jest.