Wysłany: 2009-04-07, 20:13 Niestety i mi się oberwało ;(
2 zdjęcia, ale auto ma o wiele więcej krzywdy. Ogólnie cała strona kierowcy jest zjechana. Teraz zaczyna się walka z ubezpieczycielem. Koleś jechał Volvo S60 i nie zauważył (sic!), że stoję na czerwonym. Ponieważ nie zdążyłby wyhamować, wybrał miejsce między mną, a barierką. Mam nadzieję, że wyjdę na czysto z kasą i auto znów będzie ładne i śliczne . Póki co nerwy od wczoraj mi nie puszczają .
Dam znać w tym temacie jak się będzie rozwijała sprawa bo jeszcze nie było oględzin.
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
no co do ubezpieczalni to ja juz ponad 3 tydzien czekam na zwrot pieniedzy ,mojego golfa wycenili na szkode całkowita,umechanika stoi juz miesiac i nic nie ruszane ,wspołczuje ,bo te nasze golfy niby mocne blachy maja ale jak juz dojdzie co do czego ,to ubezpieczalnie traktuja je jak "zlom"
no ja się już dowiedziałem na jaką kasę mogę liczyć, na pewno będę dopłacał do interesu... ale golfina ma jeździć więc się nie poddam tak szybko a od kogo czekasz na pieniądze? jakieś link4 czy coś innego?
BialyUst, jak rzeczoznawca wyceni za mało to nie podpiszę papierów i skieruję auto warsztatu na wycenę, który ma umowę z allianzem (po znajomości przypadkiem ) więc może coś wykombinują .
Heh wiesz e2 co mi się przypomniało? Pamiętasz jak kiedyś pisałeś, że już jest wiosna bo zabiłeś pająka. Ja napisałem, że to zwiastuje nieszczęście no i proszę... Stało się
Leito, Wykrakałeś:P koledze odemnie z pomorze nie ładnie nie ładnie.
Ale Paweł Może odrazu zrób Tak Ze Do Warsztatu. Tam Może Cos Wykombinują I Może Na cos Zostanie Jeszcze
Z tego co wiem, allianz i tak kogoś przyśle, nie było mowy o oddaniu od razu. Ale jak pisałem - z oceną mogę się nie zgodzić i wtedy oddaję do warsztatu, zgłaszam ten fakt w allianzie i niech się dzieje co chce. Auto ma jeździć. Jedyne co może mnie kierować do jego sprzedaży to przesunięte słupki. Wtedy od razu idzie na handel...
No mi wycenili na 3073zł i wydaje mi się, że się zmieszczę . W poniedziałek będę miał wstępną rozmowę, a we wtorek jadę do warsztatu się dowiadywać czy da radę .
mój juz stoi miesiac i narazie koles chyba leci w h... bo zle lampy zamówił ,przedni pas ,kierunki ,zaczynam miec watpliwosci czy golf bedzie wygladał tak jak przed wypadkiem