Wysłany: 2010-11-16, 18:15 mandat za oświetlenie ile ptk karnych mozna dostać??
witam koledzy ile mozna dostać punktów karnych za nieprawidłowe oswietlenie nie zgodne z norma tzn chodzi o światła soczewkowe a w nich ksenony???:) bez sprysków i auto regulacji... chodzi mi tutaj o wypowiedzenei sie ludzi którzy cos wiedza a nie moze 3 moze dwa:) i jaki mandat jakis taryfikatorek ile za to przekroczenie
kamyk212121, tak nie do końca. Jak zabiorą Ci dowód to musisz robić nowy przegląd a to jest stówka i do tego inne żarówki bo na ksenonie Ci nie podbiją.
o nei nie czaro nie zgodze sie:) juz trzy razymiałem zabrany dowodzik:) wiem co mowie:) 20 zł biora za sprawdzenei tego za co zabrali dowód mianowicie mnei np za oswietlenie led i za lusterko oswietlenie odłaczyłem a luserko przykleiłem na pałe od malucha zeby było bo miałem tylko trzasniete podjechałem 40 zł wzieli i wystawiaja papira
Mojemu kumplowi kiedyś za wydech dziabnęli dowód to skasowali go jak za normalny przegląd, ale widocznie go naciągnęli. Z resztą ja też bym nie wiedział gdybyś Ty nie napisał jak się sprawa ma.
mozliwe ze zalezy to od stacji niewiem u nas 20 zł za punkt niedługo bd miał karte stałego klijenta::PP hehehe lepiej niech zabiora dowód niz maja (cenzura) punkty karne i mandat:P bo wydaje mi sie ze wtedy nmie moga dac punktów za to za co zabieraja dowód:) także luzik jest
tak jak pisze kamyk212121, za zabranie dowodu na stacji placi sie 20zl od rzeczy za która zabrali ...
Co do przegladu to nie mysl ze bedzie latwo bo jak zabrali za ksenon to nawet znajomosci nie pomoga bo beda sie bać ze znów Cie złapią a stacja musi dac pieczątke
pisałem do tych pieseczków i czekam moze odpowiedza cos ...:) jak nei to pujde na posterunek i sie zapytam poprostu jak nei dadza znac:) mnei własnie zabrali za światełka za ksenony i odpiołem dziś na stacji żaróweczki włozyłęm on świetnie dziekuje na parking wyjechałem załozyłem i kita:) na żarówkach sie nie da jezdzić:) i dlatego pisze ile mozna ptk dostac za ksenoniki
mozna dostac pkt i mandat i mozna stracic lampy a bonusem moga byc lusterka tak jak ostatnio ktoś stracił na trasie Torun Brodnica x) pzdr.
oizo [Usunięty]
Wysłany: 2010-11-18, 12:42
przeglad cząstkowy chyba 20zl a mandat do 500zl mozesz dostac i chyba do 8pkt a jak ktos ci stuknie i bedzie madry to pojdzie do sadu powie ze go oslepiles sprawdza swiatla nie masz chomologacji i jestes winny powodzenia z polskim prawem