logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak odzyskać dowód rejestracyjny???
Autor Wiadomość
Gaweł 

Silnik: 1.8 GT B+G
Wysłany: 2008-12-15, 18:17   Jak odzyskać dowód rejestracyjny???

Myśle ze to odpowiedni dział do tego pytania.Otóż miałem wypadek samochód troszke skasowany ale dało rade dojechac do miejsca garazowania.Policja oczywiscie zabrała mi dowód rejestracyjny i teraz mam pytanie.Jak odebrac ten dowód jezeli nie chce naprawiac samochodu tylko chce go sprzedac w całości lub na częsci???Jezeli chciałbym go naprawiac to oczywiscie po naprawie i dokonaniu przeglądu udaje sie do Wydziału komunikacji i odbieram dowód a jak jest w tym przypadku z odbiorem??Proszę o odpowiedz.Pozdrawiam

Golfik1986 
LICZY SIE TYLKO ZAWISZA [Z]

Silnik: a4 avg
Wysłany: 2008-12-15, 20:57   

a twoja wina byla???

Gaweł 

Wysłany: 2008-12-15, 21:13   

to nie była moja wina koles uderzyl we mnie.

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2008-12-15, 22:50   

Gaweł, zgłoś sie na komende do wyjaśnienia

!! REGULAMIN FORUM !!

Golfik1986 

Wysłany: 2008-12-15, 23:30   

wiec nie powinnienes sobie dac zabrac dowodu jezeli jak mowisz pojazd nadawal sie do dalszej jazdy :wstyd:

Marek87 

Silnik: 1,6 ABU + LPG 55kw
Wysłany: 2008-12-15, 23:34   

nie jestem ekspertem ale policja chyba nie zwraca twardego dowodu jak auto nie nadaje się do jazdy wg.przepisów, powinieneś dostać pokwitowanie zatrzymania dowodu- jeśli na tym nic nie jest napisane to idź na komendę i się dopytaj

Golfik1986 

Wysłany: 2008-12-15, 23:38   

Marek87, tak zgadza sie ale jezeli nie urwalo sie nic w zawieszniu wydech nie ciagnie sie po ziemi lub inne cuda wianki to mozna dalej jechac nic to ze poobijany nic nie robi. chyba ze kolegaGaweł, mial rozbity jakis leflektor to juz inna szkola jazdy, moga sie dowalic

Gaweł 

Wysłany: 2008-12-16, 15:37   

Samochód był troche rozbity,tył wgniecony przód tak samo ale odziwo lampy były całe!!I wszystko działało.Dowód mi zabrano oczywiscie i dostałem pokwitowanie zabrania go.Mowicie zgłosic sie na komende ale teraz na która bo kolizje miałem prawie 200 km od miejsca zamieszkania :zly:

łaksiak 
..o losie jaki tu chaos

Silnik: AJM 115 ps
Wysłany: 2008-12-16, 19:14   

Gaweł musisz zgłosic sie do Wydzialu Komunikacji gdzie dowód był wydany tam udziela Ci info co dalej, bez przegladu dowodu Ci nie wydadzą, a jak chcesz go sprzedac rozbitego to masz jeszcze karte pojazdu a w umowie możesz wpisać UM, ale w WK powinni wszystko powiedzieć co i jak

BboyBulli 

Silnik: 1.6
Wysłany: 2009-05-11, 13:46   

Witam chciałem odświeżyć temat.Miałem niedawno wyapdek, z winy brata ponieważ to on prowadził w tym czasie golfa.Zabrano nam dowód rejestracyjny i chcieliśmy sprzedać auto.Jeżeli sprzedam go w takim stanie bez dowodu(bo chyba się tak da)to czy po sprzedarzy będą mnie dotyczyły jakieś czynności?tzn załatwianie czegoś w urzędzie kominikacji itd? Proszę o pomoc ponieważ to moje pierwsze auto i pierwsza taka sytuacja, nie chce podczas sprzedarzy auta popełnić jakiegoś błędu który powodowałby komplikacje dla mnie w późniejszym czasie.Chyba że ma ktoś lepsza propozycje w tej sytuacji to proszę o napisanie.Dodam że wyapdek miałem 70 km od miejsca zamieszkania auto stoi na działce na którą przyjeżdżam.Proszę o jakieś podpowiedzi.Będę wdzięczny.

seb
[Usunięty]

Wysłany: 2009-05-11, 16:14   

A nie proscie zadzwonic do wydzialu komunikacji i/lub komendy i zapytac, czasami zdaza sie ze trafi sie na kogos uprzejmego kto dobrze doradzi zebys jak najmniej stracil.

BboyBulli 

Silnik: 1.6
Wysłany: 2009-05-14, 14:20   

Dzwoniłem powiedzieli że wystarczy tylko kopia z umowy kupna sprzedaży natomiast chodzi mi o yto bym auto sprzedał na części tego muszę się jeszcze dowiedzieć, chyba że już ktoś tak z Was robił to proszę o podpowiedź.

[ Dodano: 2009-05-23, 16:48 ]
Auto sprzedałem, kopia umowy zaniesiona do urzędu.Auto wyrejestrowane, umowa z ubezpieczycielem rozwiązana.Tyle z mojej strony.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu