Wysłany: 2011-11-21, 21:42 Gość wjechał mi w przód
Witam
Dzisiaj rano koleś Alfą cofając nie spojrzał w lusterko i wjechał mi w przód mojego golfa Spisaliśmy oświadczenie, on ma ubezpieczenie w link4, już zgłosiłem szkodę, i jutro już mam rzeczoznawce (brawa za szybkość )
No i teraz mam do was takie pytanie - ile mniej więcej mogę dostać? Mam do wymiany lewą lampę, całą atrapę, lewy halogen, maskę i nie wiadomo co w środku- po otwarciu maski bo sam jej nie otwierałem - nie idzie bo się tak podniosła
Ile mniej więcej wyniosą mnie części i ile mniej więcej mogę dostać (żebym wiedział czy mam się odwoływać), może mieliście podobne uszkodzenia?
Niech przyjedzie rzeczoznawca i zrobi wycenę. Potem podjedź do jakiegoś w miarę dobrego blacharza/lakiernika w twojej okolicy i spytaj się, czy naprawi te uszkodzenia za taka sumę.
Jeżeli tak to masz problem z głowy, jeżeli nie, to odwołujesz się.
Tylko jak się odwołasz i wytargujesz większą sumę, to najprawdopodobniej będą od Ciebie chcieli faktury za te naprawy.
Wycenili szkodę całkowitą - auto przed kolizją 3200, po kolizji 1000 Wypłacają różnicę 2200 W sumie zrobienie auta wyjdzie mnie jakieś 600 - 700 zł
Myślałem, że będę musiał użerać się z Link4 A tu pozytywnie zaskakują
Do wymiany - jeden reflektor, maska, grill, halogen, dwa elementy do malowania - maska i grill. Co prawda sam to wszystko ogarniam, a lakiernik chociaż znajomy to płacę normalnie