logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Golf po wypadku
Autor Wiadomość
mojo 
Joker

Silnik: 1.4
  Wysłany: 2011-05-12, 04:42   Golf po wypadku

Witam

Lekko zarysowałem wczoraj mojego golfa i chciałbym się dowiedzieć jak "fachowo" nazywają się wskazane strzałkami części. Poszły mi też AIRBAGI a słyszałem że można kupić oryginalne nakładki, zarówno na kierownicę jak i te miejsce nad schowkiem gdzie też poszedł AIRBAG. Poza tym chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę sprawdzić numer farby mojego auta bo nigdzie nie potrafię go odszukać (nie mam już książki serwisowej ) No i chyba na świeżo to by było tyle... jeśli ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc, to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam :)

Aha, no i jeszcze strzałką z boku oraz linią przerywaną zaznaczyłem miejsce w którym pod maską (na razie się nie otwiera) idzie taka listwa wzmacniająca, zaraz nad chłodnicą. Też jej wczoraj szukałem ale widocznie też nie tak się to nazywa. Za odp. z góry dziękuję. Dzięki! Poniżej FOTO:

czaro 

Silnik: 1,8T
Wysłany: 2011-05-12, 05:21   

Jadąc od lewej:
-blendy
-hokej/dokładka zderzaka
-grill (to jest ten czarny plastik i metalowa listwa co idzie aż do końca lamp, tak więc mamy oba Twoje oznaczenia załatwione)
-i zostaje maska przednia- bo wątpię czy znajdziesz gdzieś sam taki kawałek maski
http://www.golf3.pl/topic...fe97aea9#246676

Majkel-wsa 
T W S A

Silnik: 1,8
Wysłany: 2011-05-12, 06:18   

pas przedni pewnie tez :D

Kolar 

Silnik: abs
Wysłany: 2011-05-12, 06:55   

Pod spodem pas przedni/ wzmocnienie przednie drogi element ... nowka w granicach 400 zł . Co do maski mozna ją klepac ale raczej nikt nie podejmie sie wymiany takiego kawałka :lol:

michaal 
inżynier spawalnik

Silnik: 1.6 AEE
Wysłany: 2011-05-12, 07:30   

Co do koloru laieru to szukaj wlepki w bagażniku albo
http://www.golf3.pl/topic...eru-vt24262.htm
http://www.doppel-wobber....Golf-Lacke.html

PiJey88 
Administrator

Silnik: 2.8 VR6
Wysłany: 2011-05-12, 07:40   

Maska się przełamła więc do wymiany, pas przedni jak się połamał do wymiany, belka przednia jak sie wygięła do wymiany, zderzak do wymiany, halogeny/blendy/kierunki trzeba kupić, chyba ze coś ocalało, grill do wymiany, lampy trzeba też kupić oczywiście, chłodnica jak poszła do wymiany itd
Poduszki najlepiej kup uzywki i wstaw, nie wiem jak z sensorami w pasie przednim, czy są jednorazowe czy mogą zostać, ja bym jednak upierał się by zamontować poduszki a nie atrapy

marcinkoz2910 
POMOCNIK
...:::ELEKTRONIK:::...

Silnik: 1.6 AEA
Wysłany: 2011-05-13, 06:29   

z tymi sensorami w zderzaku to się wstrzymaj bo możesz ich nie mieć bo główny sterownik masz na środku auta z przodu pod nagrzewnicą (tam gdzie zaczyna się tunel środkowy) jest tam przykręcony

jak poszły poduszki to oczywiście trzeba by kupić nowe a co do sensora to były dwa typy jeden jednorazowy czyli trzeba będzie kupić nowy a drugi wystarczy wykasować błędy i będzie latał dalej

reszta tak jak pisali koledzy a co jeszcze się znajdzie to zobaczysz jak będziesz rozbierał front autka

!! REGULAMIN FORUM !!

mojo 
Joker

Silnik: 1.4
Wysłany: 2011-05-13, 08:41   

Dzięki za odpowiedzi. Z tymi poduszkami to się wstrzymam bo słyszałem że nie są to tanie rzeczy więc chyba pójdę w stronę atrap. Mam zamiar na początek się zmieścić ze wszystkim w ok. 600 stówkach. Co o tym myślicie? Belka przednia ocalała, jedynie pas przedni dochodzi do tego. Grill i ta listwa pod grillem też jest ok. Znalazłem już części (zderzak, maska = łącznie 250 zł) w idealnym kolorze więc malowanie też nie będzie potrzebne. Mimo wszystko dzięki za pomoc :)

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu