Lekko zarysowałem wczoraj mojego golfa i chciałbym się dowiedzieć jak "fachowo" nazywają się wskazane strzałkami części. Poszły mi też AIRBAGI a słyszałem że można kupić oryginalne nakładki, zarówno na kierownicę jak i te miejsce nad schowkiem gdzie też poszedł AIRBAG. Poza tym chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę sprawdzić numer farby mojego auta bo nigdzie nie potrafię go odszukać (nie mam już książki serwisowej ) No i chyba na świeżo to by było tyle... jeśli ktoś z forumowiczów mógłby mi pomóc, to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam
Aha, no i jeszcze strzałką z boku oraz linią przerywaną zaznaczyłem miejsce w którym pod maską (na razie się nie otwiera) idzie taka listwa wzmacniająca, zaraz nad chłodnicą. Też jej wczoraj szukałem ale widocznie też nie tak się to nazywa. Za odp. z góry dziękuję. Dzięki! Poniżej FOTO:
Jadąc od lewej:
-blendy
-hokej/dokładka zderzaka
-grill (to jest ten czarny plastik i metalowa listwa co idzie aż do końca lamp, tak więc mamy oba Twoje oznaczenia załatwione)
-i zostaje maska przednia- bo wątpię czy znajdziesz gdzieś sam taki kawałek maski
Pod spodem pas przedni/ wzmocnienie przednie drogi element ... nowka w granicach 400 zł . Co do maski mozna ją klepac ale raczej nikt nie podejmie sie wymiany takiego kawałka
Maska się przełamła więc do wymiany, pas przedni jak się połamał do wymiany, belka przednia jak sie wygięła do wymiany, zderzak do wymiany, halogeny/blendy/kierunki trzeba kupić, chyba ze coś ocalało, grill do wymiany, lampy trzeba też kupić oczywiście, chłodnica jak poszła do wymiany itd
Poduszki najlepiej kup uzywki i wstaw, nie wiem jak z sensorami w pasie przednim, czy są jednorazowe czy mogą zostać, ja bym jednak upierał się by zamontować poduszki a nie atrapy
z tymi sensorami w zderzaku to się wstrzymaj bo możesz ich nie mieć bo główny sterownik masz na środku auta z przodu pod nagrzewnicą (tam gdzie zaczyna się tunel środkowy) jest tam przykręcony
jak poszły poduszki to oczywiście trzeba by kupić nowe a co do sensora to były dwa typy jeden jednorazowy czyli trzeba będzie kupić nowy a drugi wystarczy wykasować błędy i będzie latał dalej
reszta tak jak pisali koledzy a co jeszcze się znajdzie to zobaczysz jak będziesz rozbierał front autka
Dzięki za odpowiedzi. Z tymi poduszkami to się wstrzymam bo słyszałem że nie są to tanie rzeczy więc chyba pójdę w stronę atrap. Mam zamiar na początek się zmieścić ze wszystkim w ok. 600 stówkach. Co o tym myślicie? Belka przednia ocalała, jedynie pas przedni dochodzi do tego. Grill i ta listwa pod grillem też jest ok. Znalazłem już części (zderzak, maska = łącznie 250 zł) w idealnym kolorze więc malowanie też nie będzie potrzebne. Mimo wszystko dzięki za pomoc