Siemka. Musze ubezpieczyć swojego Golfika 1.8 i chciałem się dowiedzieć gdzie polecacie? Mam 19 lat, jestem jedynym właścicielem autka. Prosił bym o opinie osób które miały podobne problemy i podobny silnik. Gdzie ubezpieczyliscie swoją pocieche i za jakie pieniadze.
próbuj allianz, ale przez biuro, może ci wyjść dość tanio, ja miałem 1.9 na 10% zniżkach + zwyżka za wiek i wyszło 1200zł
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Ubezpieczenie na auto dla kazdej osoby wyliczane jest indywidualnie... np mam takiego samego golfa jak Ty, taki sam rocznik, wiek taki sam.
No i mi najtaniej wyliczyli np w HDI i place 400zł to nie znaczy ze Ty tez bedziesz tyle płacił ... dla Ciebie tansza moze byc np Hestia albo Warta...
Idziesz do odzialu gdzie jest pare firm ubepzieczających i pani/pan wybierze Ci najtansze, a jak bedzie marudziła to dziekujesz i idziesz do nastepnego ...
Ja co rok mowie ze chce placic mniej i zawsze pani u mnie w ubezpieczalni szuka mi takiego ubezpieczyciela zeby bylo tanio... Np w tym roku AC tansze mialem w PZU niz w Compensie
Panowie polecam AlianzDirect! Nie ma tam czegoś takiego jak zwyżki za wiek! Ja mam Golfa na siebie + mama jako współwłaściciel, policzyli tylko mamy zniżki 60% i żadnych zwyżek (mam 18 lat, prawko tylko parę miesięcy) i wyszło za mojego golfika 507zł na cały rok, razem z prowizją za dwie raty (307 i 200zł). Wszystko załatwia się przez telefon/internet. Nie mam żadnych korzyści z tego i nie traktujcie tego jako reklamy . Po prostu przysłali mi pismo z pzu, że mam za OC zapłacić prawie 2000zł!! Zacząłem szukać tańszej firmy, udało mi się to, dlatego się podzieliłem.
Panowie polecam AlianzDirect! Nie ma tam czegoś takiego jak zwyżki za wiek! Ja mam Golfa na siebie + mama jako współwłaściciel, policzyli tylko mamy zniżki 60% i żadnych zwyżek (mam 18 lat, prawko tylko parę miesięcy) i wyszło za mojego golfika 507zł na cały rok, razem z prowizją za dwie raty (307 i 200zł). Wszystko załatwia się przez telefon/internet. Nie mam żadnych korzyści z tego i nie traktujcie tego jako reklamy . Po prostu przysłali mi pismo z pzu, że mam za OC zapłacić prawie 2000zł!! Zacząłem szukać tańszej firmy, udało mi się to, dlatego się podzieliłem.
no właśnie- mama współwłaściciel. Wszędzie będzie tanio ze współwłaścicielem który ma zniżki
Rajman-WKO, dopisz kogoś kto ma prawko i najlepiej zniżki do siebie jako 2 osobe nie będziesz płącił 1400-1700 a 600-700 zł
druga sprawa to przejdz sie po ubezpieczalniach popytaj nawet do tej samej firmy idz ale inna siedziba bo inaczej liczą po "swojemu" mi w pzu raz piliczył facet 520 z w innej firmie też pzu 380 zł w 1 racie
wiem jest troche zabawy ale 100 zł drogą nie chodzi a 200 tymbardziej przy tej cenie paliwka i nie myśl że jak będziesz siedział w jednej ubezpieczalni to bedzie taniej za jolalność pierwsze ubezpieczenie miałem compenca 550 zł na rok teraz jak bym zostałdali by niby 10% za kontynłącje ale zapłące 670 zł
wszystko jest liczone na twoją nie korzysz każdy ubezpieczyciel ma swoją podstawową wartosc i do niej są potem liczone zwyzki i inne bajery
proste wez sobie 1 tys odejmij 60% zniżki i dodaj do tego 50 zwyzki za wiek
a teraz odwrotnie dodaj 50% za wiek i odejmij 60 zniżek jak wyniki?
wszystko liczone na twoją nie korzysc taki bajer
jak sie babeczka pyta ile jezdzisz to powiedz że tylko do pracy czy tylko do szkoły inaczej mają stawki jak wiecej smigasz bo w razie W trzeba dojechac do auta polska jest podzielona na rejony i kazdy swoje kasuje ...
mniejsza o to niezagłębiajmy sie..
przejsc popytaj po ubezpieczalniach
czasem jak masz konto w banku i chcesz ubezpieczyc można i idzie cos taniej czasem jak pracujesz i jestes ubezpieczony w firmie to też możęsz zapytac w te jsamej czy taniej nie dają
pokombinuj z darowisną na ojca nawet 1% wystarczy by tylko był dopisany w dowodzie nie masz ile procent ma wspułwłasciciel
powodzenia
sory za ort
_________________ Bóg kocha wariatów, tylu ich stworzył