Otorz mam taki problem z ta firma wpadlem w dziure i dosc dotkliwie pokiereszowalem swojego Vrka
Na miejscu byla policja spisala protkol itd itp czekalem na pismo kilka miesiecy ze cos wkoncu sie uda zrobic ale oni coraz wiecej dokumentow chcialo i przedluzalo to caly proces . sprawa zaczela sie 24 lutego.W polowie maja przyslali mi kolejne pismo w ktorym stwierdzaja ze nie ma winy zarzadu drog poniewaz dokonowyali wszytskich przegloadow drug na czas a co za tym idzie odmowili wyplate odszkodowania bo "podobno" nie jest to wina zarzadu .
Poradzcie co mam z tym zrobic bo kwota za naprawe jest niemala (1300zl)
prosze o syzbkie odpowiedzi pozdrawiam
przede wszystkim pisz odwołanie .
Dobrze by było abys podczas tego nieszczesznego przypadku sam dla siebie porobił zdjecia tej dziury jak i uszkodzen .Urzedowcy to cwaniaki zwlekali z czasem a podczas tego pewnie dziura była łatana.Albo drogówka takie słabe zdjecia porobiła.
ja zdjecia mam dziury oraz InterRisk tez je ma uszkodzenia tez dalem felge i opone bo wiecej nic nie bylo widac dopiero na warsztacie wyszlo duzooo uszkodzen
wachacz amor felga opona przegob i sworznie
No napisac odwolanie ale jak na podstawie jakiego artykulu czy cos ?
jestem ziolony w tych sprawach i dobrze by bylo jagby ktos mnie naprowadzil
napewno ci przysyłali pismo typu nr. szkody czy cos takiego .
Piszesz normalnie maila do nich ,ze nie zgadzasz sie z ich opinia ze uszkodzenia były wieksze załanczasz wszystkie skany dokumentów zdjec itp. i wysyłasz i tak do skutku
Uwierz mi pisanie odwołan naprawde moze duzo zdziałac.
ale oni wogole niechce wyplacic kasy a uszkodzenia im napisalem jakie i co ile kosztowalo ale juz nie pamietam co ile heh skany dokumentow czli czego ?
- jeśli zarząd drogi nie uznaje swej winy, trzeba zainwestować w ekspertyzę rzeczoznawcy i dochodzić swoich roszczeń przed sądem. Jeśli się przyznaje, zostaniemy umówieni z rzeczoznawcą (na koszt urzędu lub jego ubezpieczyciela), który określi nasze straty. Potem nastąpi wypłata odszkodowania.
Shiler napisał/a:
skany dokumentow czli czego ?
dokumenty które ci przysłali czyli np. nr. szkody ,decyzja o odszkodowaniu.
Piszesz do nich ,ze nie zgadzasz sie z ich opina idodajesz fotki i wycene napraw.