Witam!
Miałem konkretną stłuczkę nie z mojej winy. TU Generali uznało szkodę całkowitą. I dostałem 4400 zł za auto. W późniejszym czasie przyszły mi dokumenty w wyceną itd. Wpisali że moje auto to VW Golf 3 1.9 TD Kat, a ja mam 1.9 TDI. Wartośc tego pojazdu oszacowali na 9000 zł. Odwołałem się ze są złe dane i uważam że policzyli jak za tańszy model. Czy w tym wypadki mi coś doliczą??
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
prawdopodobnie niet, bo w wielu ubezpieczalniach nie widnieje silnik tdi tylko td jeśli chodzi o wycenę OC
_________________ Moje mk3 “go to work, send your kids to school
follow fashion, act normal
walk on the pavements, watch T.V.
save for your old age, obey the law
Repeat after me: I am free”
Tak, ale rzecoznawca pytał jaki to dokładnie silnik bo to jest bardzo ważne przy wycenie. Wpisali kod silnika AAZ a ja mam 1Z. Wpisali też że 75 KM i wyposażenie wersji TD. Więc wartość mojego pojazdu jest wyższa niż zwykłego TD, w w tym wypadku mi wyliczyli szkodę całkowitą...
a to co innego, bo to jest ewidentny błąd, ja dzięki stłuczce się dowiedziałem, że moja wersja to gt special ale mi to zczytali z kodu VIN
dp rzeczoznawcy pogadac z nim moze cos dorac... a pozniej z OC... jak nie beda chcieli zmieniac tzn przyznac sie do winy (zlego wpisania) to dochodzenie co tam naprawde siedzi he
Czesto tak jest ze w dowodzie rej i oc jest silnik 1.4 a ludzie robia swapa na 2.0 i przy wypadku sa takie jazdy ze ... he... ale tu powinno byc wszystko ok masz wlepke w bagazniku i dowod rejestracyjny
najgorsza jest obojętność tej firmy. Wysłałem im maila że jest błąd itd, zeskanowałem dokumenty i też wysłałem w załączniku. to było w pon i do tej pory zero odzewu
Sam pracuję w firmie która się stara o odszkodowania, ale dla osób w wypadkach... Ale chyba im o tym powiem to mnie może inaczej potraktują. Jutro z samego rana zadzwonię
[ Dodano: 2009-06-03, 23:17 ]
Mimo moich telefonów CISZA. Chyba załatwię to przez moją firmę. Ale wtedy to już będą mieli kłopoty. Cóż, jeżeli nie chcą po dobroci to muszę to załatwić inaczej