I druga sprawa. Jakiś czas temu złapałem gumę, pierwszą w moim zyciu i wogle. Jechałem na niej przez mały kawałek, aż zjechałem na pobocze i coś więcej musiało mi pujść. Bo, jak koła są normalnie prosto, to kierownika nie jest prosto. Tak, jak wcześniej.
Dziewczyna, która o dziwo narazie zna się lepiej na tym, bo dopiero wchodzę w ten świat, mówi, że będzie trzeba wymienić wahacze i tuleje lub ustawić zbieżność kół.
Ale dokładnie nie wiem, co i chciałbym wiedzieć jaki czeka mnie koszt naprawy.
Dodam, że to jest mój pierwszy samochód i od razu zdecydowałem się na golfa III.
Z góry dzięki za pomoc.
To może mi powiesz, jakiego uzyć słowa kluczowego? Lub po prostu mógł byś powiedzieć, czy będzie ten zegar pasował, czy nie. Jestem jeszcze zielony w tych sprawach i dobrze się ucze.
Jesli licznik ma takie same wyskalowanie bedzie pasowal, mozesz sobie sprawdzic nawet po numerach
Pamietaj ze przebieg km tez ci sie zmieni, bo kilometry zapisuja sie w liczniku wiec bedziesz mial tez inny przebieg...
Co do drugiej sprawy to na poczatek hmm wjechalbym na kanal i popatrzyl co gra...
Ale moim zdaniem i tak nic sam nie zdzialas bo nawet jak sie okaze ze nic nie jest uszkodzone wzrokowo to moze byc inaczej mechanicznie... wydaje mi sie ze tu przydalby sie mechanik, bo tak jak sam piszesz ze nie masz pojecia wiec nawet sam nic nie zobaczysz nie zdzialasz...
c.zarek napisał/a:
Bo, jak koła są normalnie prosto, to kierownika nie jest prosto.
tu napewno bedzie trzeba ustawic zbieznosc, i jesli tak sie stalo to pewnie jest tez cos do wymiany.