A co powiecie na to że całą budą trzęsie przy 170km/h? Raz chciałem przeczyścić mu rurę, ale tak zaczęło trząść że masakra. No i z dużych prędkości zawsze trzęsie podczas hamowania, co może być tego przyczyną?
Silnik: 2E -GTI 8V-408.000km!!! SPRZEDANY!! Pomógł: 2 razy Wiek: 29 Dołączył: 02 Kwi 2010 Posty: 100 Skąd: Lipsko
Wysłany: 2010-04-05, 13:10
Wyważka cie czeka.Ale musza byc dobze wywazone jeszcze przy tak szerokich kapciach.
[ Dodano: 2010-04-05, 14:14 ]
majster-a co do trzesienia to sie nie dziw jak zakladasz kapcie dwa razy szersze niz norma, to twoje hamulce skladaja sie do kupy by wyhamowac auto.Nie zauwazyles jeszcze ze klocki i tarcze nikna w oczach??!!!!
Silnik: 1.6 ABU + LPG Pomógł: 20 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2009 Posty: 700 Skąd: TKI | Kielce
Wysłany: 2010-04-07, 16:21
Karol B. napisał/a:
A jesli mi zaczyna drgac kiera od 80km/h, a po 120km/h i wzwyz juz nic nie drga, to wywazka mnie czeka? Mam alu 205/45 R16
Przy takich szerokich oponach to nie ma co się dziwić że drży i na dziurach pewnie znosi do golfika żeby nie ściągało i nie drżało powinno być 185x60x14 . Jak byś miał koła do wyważenia to czym większa prędkość tym bardziej by ci koło biło bo są większe drgania
sprawdz czy masz proste felgi. na starych oponach nie odczułem tego teraz założyłem 4 nowe opony no i okazało się jakie to proste fele mam wkurza mnie to jak nie wiem i musze dać do prostowania. mam założone opony 195/50/r15
ja wczoraj ten problem u mnie rozwiązałem a ile się męczyłem ja wyważałem 3 razy wkońcu okazało się że mam nie dobre szpilki do alu felg założyłem szpilki z odpowiednim stożkiem i teraz jest baja nawet nie drgnie kiera jakby ktoś się męczył to warto sprawdzić