hej ostatno mam problemik co to może byc
podczas ruszania jak wcisne gaz i nie trzymam kierownicy to odrazu skręca w lewo i to samo się dzieje kiedy jade obojetnie na jakim biegu wciskam gaz puszczam kiere a on ostro sciąga na lewo
co to może byc
TOMEK 84, jesli dzieje się tak bo np. dziesz uderzyłeś lub prowadziłeś jakieś parce naprawczo-remontowe z zawieszenie to jest to wina zbieżności kół i geometria więc musisz się umówić na taki zabieg gdzie ci to ustawią..
P.S. Masz dość powietrza we wszystkich kołach bo to też może mieć znaczenie
Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4016 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-12-29, 22:32
a trudno jest podjechac na SKP na szarpaki,zapłacić 20-30zł za sprawdzenie zawieszenia...?? bedziesz wiedział co jest w5. bez sensu jest takie pytanie co to moze byc... moze byc powodem kazda cześc zawieszenia przedniego...ukł.kierowniczy, zawieszenia koła(wahacz,tuleje)...
na stacji diagnostyczne mają obowiązek sprawdzić jeśli tylko tam zajedziesz ale jedni nie kasują a drudzy tak, ja byłem dwa razy na sprawdzeniu (poza przeglądem przymusowym) i nic nie skasowali, bo nie mogą... chyba nie wiem na 100%
hej ja robiłem na skp i za darmo moge sprawdzic
ale mam inny problem stuknołem w krawężnik tylnym kołem od strony kierowcy miałem przednie koła skręcone w lewo i teraz musze miec kierownice skręcona w lewo zeby jechac prosto a jak mam normalnie to skręca w prawo a walnołem tyłem!!! a rozwalił się też przód opisałem to w( zawieszeniu)
co to może byc??? pomożecie?