Wysłany: 2011-07-12, 21:23 Rurka od wspomagania kierownicy - jak połączyć
Witam.
Mam golfa 3 1.4 ABD w którym wymieniłem listwę kierowniczą. Listwę kupiłem na allegro i wyglądała identycznie jak moja stara listwa ale po wymianie okazało się że ma inne mocowanie do pompy. W mojej starej był przewód zakończony oczkiem przez które przechodzi śruba z otworami. W nowej listwie jest przewód zakończony króćcem na którym jest o-ring i nakrętka. Od starej odciąłem końcówkę przewodu pozostawiając przy niej 10 cm rurki i chciałem ją połączyć z rurką nowej listwy przy pomocy gumowego przewodu ciśnieniowego i 6 opasek. Takie rozwiązanie nie wypaliło ponieważ po 5 minutach wąż zsunął się pod ciśnieniem.
Jak połączyć te dwie aluminiowe (chyba) rurki tak by wytrzymały ciśnienie?
Silnik: ABU Pomógł: 15 razy Wiek: 30 Dołączył: 24 Kwi 2008 Posty: 455 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-07-13, 07:58
znajdź warsztat, który zajmuje się hydrauliką siłową i oni bez problemu połączą Ci przewody ewentualnie zaproponują inne rozwiązanie. żadne łączenie home made nie będzie działać...