Witam mam mały problem, a dokładniej, pojechałem wczoraj do mechanika, ponieważ pod autkiem zauważyłem dość sporą plamę płynu od wspomagania, z tego co powiedział mechanik może to być przekładnia kierownicza. A teraz pytanie do was czy trzeba będzie wymienić całą przekładnię kierowniczą, czy wystarczy tylko zimeringi, bo z tego co wiem, to koszty coraz większe są jeśli to będzie całkowicie do wymiany przekładnia i czy używane części długo pociągną?
I jeszcze jedna sprawa ile kosztuje ustawienie zbieżności kół przednich?
a ile kotowała by robocizna, bo u mnie mechanik zawołał jakieś 400 zł z wymianą przekładni ze szrotu i powiedział, że jeśli w ciągu 2 dni będzie coś nie tak to wymieni na inną, czy takie coś mi się opłaca?
I czy muszę ustawiać zbieżność po wymianie? Bo on jakoś powiedział, że zrobiłby to, że nie trzeba by było tego robić.
dzięki za pomoc, tylko problem bo u mnie w Bydgoszczy jak sprawdzam, to wszyscy tak wołają 400 może troszeczkę mniej, poszukam może znajdę coś pożądanego Dzięki za pomoc
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2012-01-18, 18:46
damiansmoke, to jest dobra cena zaakceptuj ją, dostajesz ileś tam gwarancji co jest w sumie wystarczające, bo jak nie zacznie cieknąć od razu to masz duże szanse mieć ją długo sprawną.
kolego to wyglada tak ze przekładnia używana pojeździ do momentu aż sie nie popsuje. Ja mam taką przekładnie na sprzedaż. wołam 100zł. wysyłka około 30zł. jeśli chodzi o geometrie :
- mechanik powiedział że nie trzeba ustawiać jak on to zrobi- zrobi to w ten sposób że zmierzy odległości na metrówkę i tak samo drugą przekładnie włoży= gwarancja zbieżności na oko
- u mnie zbieżność przód i tył kąty kosztuje 120zł. jesli tylko pród to 80zł.
400 za robote to dużo.
Jeśli masz odrobine warunków i kolege który ci pomoże za browara wymienił bym sam na używaną przekładnie i pojechał na zbieżność.
ja wymieniałem kiedyś w octavi na betonie przed garażem. dało rade. może nie super komfort ale 300zł w kieszeni a ile za to browarków można mieć
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2012-01-25, 00:19
na oko zbieżności nie ustawi co najwyżej mniej więcej, i tak trzeba poprawić na przyrządach więc plus 4-8 dych zależy od warsztatu. A te 400 zeta to rozumiem że już z przekładnią więc nie jest to drogo