logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: K@mil
2008-11-21, 17:54
Problem z wspomaganiem POMOCY! sciaga raz w lewo raz w prawo
Autor Wiadomość
Mexican 

Silnik: 2.0 Gl 8V made in Mexico
Wysłany: 2008-10-02, 17:51   Problem z wspomaganiem POMOCY! sciaga raz w lewo raz w prawo

Witam, czy jest na forum jakis fachowic ktory potrafi mi pomoc?? bo mechanicy sa chyba bezradni. Mam problem z wspomaganiem kierownicy tzn: jak skrece na postoju kolami w prawo to podczas jazdy w prawo kierownica idzie lekutko az za lekko natomiast w prawo dosc ciezko a jak na postoju skrece w lewo topotem wlasnie w lewo kreci lekutko a w prawo ciezko. Myslalem ze to pompa wspomagania wiec kupilem uzywana - dalej dzialo sie to samo, kupilem druga uzywaną bo myslalem ze ierwsza tez walnieta ale dale jdziej sie to samo. Pojechalem na trzepaki i stwierdzono ze do wymiany drazki, sworznie wahaczy oraz moze tez przez opony. Wszytkie te rzeczy wymienione lacznie z oponami. Pojechalem na zbieznosc.... i dalej to samo wiec mechanik wymienil mi jakies lozyska na amartyzatorach i jakies gumy ? i po tych wszystkich wymianach auto dalej skreca lekko w lewo i ciezko w prawo lub odwrotnie. jest to dosc uciazliwe podczas jazdy. czy ktos mi powie co to kurde moze byc?? acha wlalem plyn boxol czy to ma jakies znaczenie??

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2008-10-02, 19:46   

Można wywnioskować z tego że cały mechanizm zaworków w maglownicy poszedł lulu, chyba się nie opłaca z tym robić, weź może jeszcze zmień płyn na jakiś bardziej volswagenowski, typu mineralny zielony Febi, ale więcej inwestycji szkoda ponosić. Albo szukać maglownicy z używek albo do regeneracji, ale regeneracja wyjdzie drogo.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu