Wysłany: 2011-07-03, 10:00 Problem z układem kierowniczym. Prosze o pomoc
Witam. Mam taki problem z moim golfem a mianowicie podczas jazdy gdy gwałtownie dodam albo puszcze gaz to kierownica się "rusza". Jak puszcze gaz to kierownica skręca się lekko w lewo a jak dodam gazu to się prostuje. Bardzo przeszkadza mi to w normalnej jeździe a za tydzień jade nad może i chce żeby wszystko było w porządku. Co jest nie tak, prosze o pomoc.
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1400 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-07-03, 11:31
Sprawdz Kolego czy nie masz luzów na drążkach kierowniczych- jesli nie to sprawdz mocowanie maglownicy, może śruby są luźne? niech ktoś porusza kierownicą a Ty przyglądaj sie maglownicy czy sie nie rusza przypadkiem?
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2011-07-05, 20:43
Najbardziej to jest typowe dla zużycia tulei wahaczy, ale napewno nie wiadomo, trzeba ocenić wszystkie elementy w zawieszeniu szczegolnie przednim które można zmienić i sa łatwo dostępne i niedrogie. Na koniec ustawić geometrię.