logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem przy skręcaniu
Autor Wiadomość
nort7 
Motocykle są wszędzie!

Silnik: 1.6D
Wysłany: 2011-10-19, 17:07   Problem przy skręcaniu

Witam. Wymieniłem ostatnio przednie łożyska więc zepsucie się ich po 2 tygodniach nie wchodzi w grę. Problem wygląda tak, że gdy w czasie jazdy skręcam w lewo to słychać tak jakby huczenie, jakby prawe kolo o nadkole obcierało. Jadąc ostatnio po rondzie, rozpędzając się coraz bardziej w pewnym momencie to koło zaczęło hamować, zjeżdżając z ronda hamowanie ustało. Tak samo gdy samochód stoi z lekkiej górki jak puszcze hamulec to rusza ale gdy skręcę koła do końca w którąś stronę to czuć jak hamuje. Czy może być przyczyną przegub czy może co innego?

Maciek1Z 

Silnik: 1.9 TDi 90KM 1Z
Wysłany: 2011-11-11, 10:34   

nort7 mam podobny problem,z tym,ze nawet jak stoje w miejscu i skrecam kierownica to mi pompa huczy,moze masz podobny problem tylko ze bardziej daje sie we znaki?a propos pompy to czy to normalne ze ja slychac,plyn jest,wiec nie czaje... :kwasny:

[ Dodano: 2011-11-11, 10:37 ]
ps.sprawdz ten przegub,nie zaszkodzi napewno,poza tym wymieniales lozyska sam czy ktos ci to robil/moze cos zle zmontowane zostale i blokuje?pozdro ;-)

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2011-11-12, 23:55   

nort7, zacznij od oceny czy są ślady ocierania koła o nadkole wystarczy spojrzeć i będzie widać. Jeśli sa to albo masz zły rozmiar felg albo skichana jest kwestia ustawienia drążków (nie wycentrowane względem maglownicy i w jedną stronę koła skręcają za bardzo a w druga za mało.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu