Wysłany: 2008-11-12, 11:31 Pompa wspomagania układu kierowniczego.
Witam koledzy jak w temacie głośno pracuje w moim golfie pompa wspomagania kierownicy, myślałem że to pompa wodna ale gdy mam uruchomiony samochód na postoju i skręcam kierownicą to pompa pracuje jeszcze głośniej. Sprawdzałem olej i jest odpowiedni poziom. Proszę o jakieś porady.
Silnik: Vento 2E Pomógł: 255 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 4046 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2008-11-12, 21:36
miras, jeśli wspomaganie dobrze działa, a pompa hałasuje to znaczy że pada w niej tylko łożysko, taką pompę uważam warto zregenerować, czyli zmienić łożysko i simering. Można samemu - porady znajdziesz googlami, w specjalistycznym zakładzie to ok 100 zeta, czyli tyle co za używkę w nieznanym stanie i 2 razy taniej jak za nową podróbę. Wybór należy do cebie.
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA