po pierwsze to kurde powinni to oni zrobic...w trakcie ustawiania powinni ustawic i zblokowac kiere hmn dwie opcje, albo prubujesz wykrecic kiere i przestawic o zabek albo dwa w zaleznosci czy duzo przestawiona, z tym ze nie zawsze da sie idealnie ustawic no albo jedziesz do nich i maja ci to prawo poprawic z kiera bez poduchy jest latwa sprawa z przestawieniem zabka ale z poducha to niestety nie wiem bo u siebie nie mam
Silnik: TDI AFN ++ Pomógł: 32 razy Wiek: 27 Dołączył: 15 Mar 2008 Posty: 1400 Skąd: Lidzbark Warmiński
Wysłany: 2011-12-03, 09:13
Jeżeli sam nie chcesz sie bawić- to podjedz do zakładu który ustawiał zbierzność i niech poprawią, Ewentualnie jeżeli nie robi Ci to problemu miżesz sam to ogarnąć- sprawa dośc łatwa- stajesz tak aby koła były całkowicie prosto, bierzesz klucz Imbusowy bodajrzeb 6' odkrecasz dwie sróbki z tyłu kiery trzymające poduszke i delikatnie ją podnosisz( muszisz to zrobić delikatnie aby wtyczka sie nie odpieła, co prawda bedzie siedziała bardzo mocno ale zawsze może być ale, dla pewności możesz zdjąć klemy z akumulatora aby błąd poduchy sie nie wkradł) następnie bodajrze klucz 22 albo 24- nie pamietam juz zbytnio- no ale mniejsza o to odkrecasz srube z diejmusz ja razemz podkładka, kiera jest na drobnym wieloklinie poruszasz ja i zejdzie, przestawiasz do pozycji całkowicie poziomej tak aby była prosto, nasuwasz na wieloklin i skrecasz wszystko zpowrowtem, robisz jazde próbna i ewentualnie korygujesz rozkrecajac i delikatnie przstawiajac jeszcze raz, czynnośc ta ogolnie łatwa i nie zajmie Ci więcej niż 5 min.
_________________ Zapraszam do obejrzenia mojego "ARL"-a;-)
panowie bylem u tych magikow na wszystkich czujnikach jest prosto, sprawdzili jeszcze raz zbeirznosc pokrecili autko jedzie jak po szynach prosto ladnie ale kiera dalej przekrzywiona - najwidoczniej ktos przede mna ja odkrecil i przestawil
Piaggio, dzieki za porade tak bede musial chyba zrobic
na wszystkich czujnikach jest prosto, sprawdzili jeszcze raz zbeirznosc pokrecili autko jedzie jak po szynach prosto ladnie ale kiera dalej przekrzywiona - najwidoczniej ktos przede mna ja odkrecil i przestawil
no jak ustawili zbieżność to wszystko wykarze superm oprócz ułożenia kiery, jednak nie zmienia to faktu, ze do tego zabiegu pierwszą rzeczą jest ustwienie kierownicy we własciwym położeniu i z....li to od początku lub poprostu zapomnieli, teraz pozostaje jedynie przekrecic kiere, ponieważ żeby oni to naprawili to musieliby całą zbieżność ustawiać jeszcze raz, bo jest ustawiona do krzywego ułożenia kiery ,ale jak pisał Piaggio, to robota na hmm max 5 minut.
2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków