logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Po ustawieniu zbieżności
Autor Wiadomość
strzeliniasty 
Grupa Dolnośląska

Silnik: 2.0 8V (AGG) 115KM
Wysłany: 2011-12-02, 11:34   Po ustawieniu zbieżności

siemka

panowie jest sprawa

po wymianie sworzni, koncowek drazkow ustawili mi zbieznosc ale kierownica jest przekrzywiona :(

autko jedzie prosto nie sciaga w zadna strone a jednak kiera prosto nie lezy

czy moge ja odkrecic zdjac i przestawic by byla prosto (tak zrobilem w aucie bez poduszki) ale obecnie mam kiere z poduszka

AdiK__ 
VAG Podlasie

Silnik: 1Z
Wysłany: 2011-12-02, 13:01   

Zajedź do warsztatu na reklamacje to zajmie 10 minut wskoczy mechanik pod samochód pokręci drążkiem i się ustawi prosto ;)

Diego 

Silnik: 1.8 ABS
Wysłany: 2011-12-02, 20:19   

po pierwsze to kurde powinni to oni zrobic...w trakcie ustawiania powinni ustawic i zblokowac kiere :-) hmn dwie opcje, albo prubujesz wykrecic kiere i przestawic o zabek albo dwa w zaleznosci czy duzo przestawiona, z tym ze nie zawsze da sie idealnie ustawic no albo jedziesz do nich i maja ci to prawo poprawic ;-) z kiera bez poduchy jest latwa sprawa z przestawieniem zabka ale z poducha to niestety nie wiem bo u siebie nie mam

Golfik1986 
LICZY SIE TYLKO ZAWISZA [Z]

Silnik: a4 avg
Wysłany: 2011-12-02, 21:54   

wroc z powrotem lenstwo diagnosty/mechanika

Piaggio 

Silnik: TDI AFN ++
Wysłany: 2011-12-03, 09:13   

Jeżeli sam nie chcesz sie bawić- to podjedz do zakładu który ustawiał zbierzność i niech poprawią, Ewentualnie jeżeli nie robi Ci to problemu miżesz sam to ogarnąć- sprawa dośc łatwa- stajesz tak aby koła były całkowicie prosto, bierzesz klucz Imbusowy bodajrzeb 6' odkrecasz dwie sróbki z tyłu kiery trzymające poduszke i delikatnie ją podnosisz( muszisz to zrobić delikatnie aby wtyczka sie nie odpieła, co prawda bedzie siedziała bardzo mocno ale zawsze może być ale, dla pewności możesz zdjąć klemy z akumulatora aby błąd poduchy sie nie wkradł) następnie bodajrze klucz 22 albo 24- nie pamietam juz zbytnio- no ale mniejsza o to odkrecasz srube z diejmusz ja razemz podkładka, kiera jest na drobnym wieloklinie poruszasz ja i zejdzie, przestawiasz do pozycji całkowicie poziomej tak aby była prosto, nasuwasz na wieloklin i skrecasz wszystko zpowrowtem, robisz jazde próbna i ewentualnie korygujesz rozkrecajac i delikatnie przstawiajac jeszcze raz, czynnośc ta ogolnie łatwa i nie zajmie Ci więcej niż 5 min.

http://www.golf3.pl/topic...4007.htm#219258

strzeliniasty 
Grupa Dolnośląska

Silnik: 2.0 8V (AGG) 115KM
Wysłany: 2011-12-03, 10:10   

panowie bylem u tych magikow na wszystkich czujnikach jest prosto, sprawdzili jeszcze raz zbeirznosc pokrecili autko jedzie jak po szynach prosto ladnie ale kiera dalej przekrzywiona - najwidoczniej ktos przede mna ja odkrecil i przestawil

Piaggio, dzieki za porade :P tak bede musial chyba zrobic

darkmen21 
Król jest tylko jeden-VW GOLF

Silnik: 2.0 GTI
Wysłany: 2011-12-05, 14:08   

strzeliniasty napisał/a:
na wszystkich czujnikach jest prosto, sprawdzili jeszcze raz zbeirznosc pokrecili autko jedzie jak po szynach prosto ladnie ale kiera dalej przekrzywiona - najwidoczniej ktos przede mna ja odkrecil i przestawil
no jak ustawili zbieżność to wszystko wykarze superm oprócz ułożenia kiery, jednak nie zmienia to faktu, ze do tego zabiegu pierwszą rzeczą jest ustwienie kierownicy we własciwym położeniu i z....li to od początku lub poprostu zapomnieli, teraz pozostaje jedynie przekrecic kiere, ponieważ żeby oni to naprawili to musieliby całą zbieżność ustawiać jeszcze raz, bo jest ustawiona do krzywego ułożenia kiery ,ale jak pisał Piaggio, to robota na hmm max 5 minut.

2011:Integracja Racibrz,Ossy,III VAG Meeting Bielawa,Spot integracja-Wodzisław Śl.,SCP,Spot Między forumowy Opole, Spot Integracja z Czechami Virbice,Zakończenie sezonu Kraków

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu