Silnik: Benzyna 1.8 AAM
Wysłany: 2011-08-19, 20:57 Padają mi pompy wspomagania ??
Witam,
mam problem, wymieniam już po raz 3 pompę wspomagania. Ostatnia po założeniu działał jakieś 10 minut i zaczęła wyć Nie wiem co jest grane. Macie jakiś schemat układu kierowniczego? Coś mi wykańcza pompę i nie bardzo wiem co to może być?
Mam VW Golfa 1.8 z 1993 roku, benzyna silnik AAM mono wtrysk. Bez klimy.
Możliwe że jest zapowietrzony układ wspomagania , musisz go dokładnie odpowietrzyć, oczywiscie wlewajac płyn o odpowiednim kolorze w vw stosuje się zielony . Po wymianie płynu pompa dość głosno pracuje,jeśli jest nowa pompa to jest na dotarciu
Silnik: ADY Pomógł: 1 raz Wiek: 30 Dołączył: 17 Lip 2011 Posty: 127 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-09-14, 14:26
Bon Jovi 1.6 napisał/a:
jeśli jest nowa pompa to jest na dotarciu
I nie ma prawa hałasować, jeśli hałasuje to bieżnia pompy jest zużyta w znacznym stopniu, to że VW zaleca zielony płyn mineralny nie oznacza to że musisz go tym płynem zalewać, ja mam zalany czerwony Mobil ATF 220. Pompy mogą ci padać przez uszkodzenie w rozdzielaczu przekładni kierowniczej ale to nie musi być reguła.
Silnik: Benzyna 1.8 AAM
Wysłany: 2011-09-14, 17:35
Już chyba wiem co to, padły zawory w przekładni kierowniczej, które robią opór w układzie hydraulicznym, i pompa wyje z wysiłku. Mam namiar już na firmę która regeneruje przekładnie kierownicze więc mam nadzieję, że po wymianie przekładni będzie już wszystko ok.
Dzięki za pomoc.