Wysłany: 2012-01-02, 20:15 Nie dzialające wspomaganie
Witam, mam pewien problem. Dzisiaj przy przejażdzce do sklepu zgaslo mi auto, ale z mojej winy (puścilem sprzęglo gdy był na biegu) po odpaleniu auta przestało mi działac wspomaganie i teraz chciał bym sie dowiedzieć czy to moze byc winna przepalonego całego tłumika. Ponieważ od pewnego czasu jeżdze na bardzo przepalonym srodkowym tłumiku, stuka mi strasznie o podłoge itp, lecz nie mialem czasu naprawic tego. Od paru dni strasznie śmiedziało benzyną w jedzie.
Silnik: MKIII GTI 2.0 8V silnik ADY Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 50 Skąd: LODZ
Wysłany: 2012-01-02, 23:53
Jeśli się nie mylę chodzi o wspomaganie kierownicy .Wspomaganie kierownicy nie ma nic wspólnego z wydechem możesz go całkiem zdemontować a wspomaganie musi być .Sprawdź ilość płynu od wspomagania w zbiorniczku , i ewentualnie czy gdzieś nie wycieka , sprawdź czy nie zerwał się pasek klinowy od wspomagania po prawej stronie silnika, czyli po stronie pasażera . Przy szarpnięciu mógł spaść lub się zerwać zależy w jakim był stanie.No i możliwość że padła pompa wspomagania, a to że w tej chwili to tylko zbieg okoliczności ale zazwyczaj daje wcześniej znać wyjąc (warcząc itp dźwięki ) więc chyba byś słyszał .
Pozdrawiam