Wysłany: 2008-12-02, 18:57 Mocne uderzenie w krawężnik
Witam
mialem dziś malą kolizję mianowicie nie wyrobiłem na rondzie... tzn. wpadłem w poślizg i uderzyłem prawym przednim kolem w krawężnik - przejechałem przez niego... nie zatrzymując sie opanowałem samochód i podjechalem na parking.
Po wstępnych oględzinach zauważyłem lekko zgnieconą felge po przyjrzeniu sie blizej zauwazylem ze to kolo PP jest nieco blirzej... dzrwi nie wiem jak dokońca to fahowo wytłumaczyć.
skrzywiony wahacz, amortyzator, lozysko piasty do wymiany, nie wadomo co z drazkami kierowniczymy, felga do prostowania.. ale to tylko w najgoszym wypadku P
adamwnl, nikt w tym temacie Ci nie pomoże, musisz jechać sprawdzić co się stało, my jedynie możemy przypuszczać i nic więcej
_________________ MK3 MATCH by Opolanin REGULAMIN FORUM 3 dni innego swiata tego naszego dla wielu niezrozumialego a dla nas tak wspanialego ONLY VW&VAG!!!!! VAg NYSA
Witam dziś zrobiłem bliższe oględziny wymieniłem zimówki na normalne alusy.
Przyjzałem sie dokładnie wahaczom i innym elementom widać ze wahacz jest lekko zgnieciony, po wymianie kół auto zachowuje sie normalnie nic nie sciąga, prowadzi sie OK,
Dziś pogadam z kumplem który zna sie na tym szicie.
różnica wynosi 1cm względem dobrego kola.
dzieki za odpowiedzi
jesli macie jakies sugestie co jeszcze z kontrolowac to prosze o rady
jako ze mieszkam w nl usługi naprawcze są bardzo drogie a ja jako osoba chwilowo bezrobotna... sami wiecie
Problem rozwiązany...
mozno uszkodzony był wahacz mcpherson naszczescie cały ok, mozowania pod silnikiem są ok.
po wymianie wszystko wróciło do normy.. w prawdzie kosztowalo mnie to 130 euro..ale cóż
witam, miałem podobną historię jak kolega, uderzyłem w krawężnik.. przy małej prędkości.. felga lekko wgnieciona... już zmieniona na nową, opona wyważona ale podczas wkręcania auta na obroty i na niskich obrotach czuć przez chwile słabe bicie kierownicy.
Po ściągnięciu koła nie widać żadnych uszkodzeń. Proszę o jakieś podpowiedzi.
fela jest nowa wiec jest prosta - wchodzi w gre buła na oponie ale opone przyjrzałem chyba z kazdej strony i nic nie widac, kola przełożyłem i przy większej predkosci czuc wibracje co tłumaczyła by buła... ale lekkie bicie w kierowajce pozostało
Napomne jeszcze o jednym.. golfik był po wymianie łożysk i wiadomo... zbieżności są jakie są po takiej czynnosci, auto od poczatku znosiło na lewą strone ale teraz jakby bardziej.
Nie jestem mechanikiem, ale wnosi ten fakt coś do tematu?