logo

Golf 3 Klub Polska
Forum miłośników VW Golf 3

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: killah
2011-08-05, 16:45
Maglownica
Autor Wiadomość
manoward 

Silnik: 1.8
Wysłany: 2011-08-05, 11:52   Maglownica

Witam jestem posiadaczem Golfa III rocznik 94 1.8GT. W ostatnim czasie strzelila mi maglownica, kupilem urzywana z allegro przyszla mi od Golfa III ale 1.6GT nie wiem ktory rok. Mam pytanie czy bedzie ona pasowala do mojego modelu? Mechanik sie nie orientuje gdyz mowi ze musialby wyciagnac moja stara by moc zobaczyc czy jakies frezy sa takie same ja sie na tym nie znam wiec prosze o pomoc. Pozdrawiam.

pablomed 
POMOCNIK

Silnik: Vento 2E
Wysłany: 2011-08-05, 21:56   

są tylko dwa typy maglownic jak jej rura jest taka sama to pasuje (karbowana lub gładka)

Jonko 
Jonko

Silnik: 1.9 TDI AFN 110
Wysłany: 2011-08-06, 10:52   

Podepnę sie pod temat w golfie 3 97r. kombi. Maglownica jest ze wspomaganiem i podpowie ktos czy jest w niej śruba kasacji luzu ? i jezeli jest to w którym miejscu sie ona znajduje :> ?

pablomed 
POMOCNIK

Wysłany: 2011-08-06, 12:24   

Myślę ze ten temat wyjaśni ci wszystko że szkoda nawet próbować http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1493704.html

Jonko 
Jonko

Silnik: 1.9 TDI AFN 110
Wysłany: 2011-08-06, 18:05   

Dzieki kolego za pomoc. dzis rozebralem i okazało sie ze wywalilo metalowa tuleje na wlocie do maglownicy/ mam pytanie czy Maglownica od Vento 1.9 Tdi będzie pasowała do Golfa 3 1.9 Tdi ? Pozdrawiam

pablomed 
POMOCNIK

Wysłany: 2011-08-09, 13:02   

to nie zalezy od typu silnika sa dwa rodzaje maglownic tylko do golfa III o rurze karbowanej oraz gładkiej ma więc wyglądac tak samo i tyle w temacie.

12romanno 
romano

Silnik: 1.8 cl 55 kw
Wysłany: 2011-08-14, 09:02   

witam ..podepne sie pod temat... własnie jestem przy wymianie maglownicy ze wspomaganiem ....czy moze ktos mi powiedziec jak ja wyciagnac.... wszystko juz rozkreciłem i nie da rady ... golf 3 1.8 cl... czy ktos juz wymieniał takie cos

k-m-r1 

Silnik: 1.4 LPG
Wysłany: 2011-08-20, 11:02   

ale jak nie idzie?
koncówkiodkręconezdjeta guma i krzyżaki rozebrane? przud auta do góry koła zkrecasz i wychodzi w bok

Bradley 
klekleklekleklekle

Silnik: 1.9TDI 1Z
Wysłany: 2011-08-20, 14:03   

Musisz odkrecic sanki/kolyske. Inaczej przekladnia nie wyjdzie bokiem.

stanley249 
Golfiarze Górą

Silnik: Benzyna 1,6
Wysłany: 2011-11-30, 15:01   

Witam!
Posiadam Golfa III 1,6 benzyna z 1995r. ze wspomaganiem kierownicy.
Ostatnio miałem problem właśnie ze wspomaganiem gdyż ciekła mi maglownica pod harmonijkową gumą. Pojechałem na warsztat i dowiedziałem się że zarówno kupno nowej jak i regeneracja starej jest nie na moją kieszeń. Podpowiedzieli mi panowie z warsztatu, że mogę jechać na szrot więc tak zrobiłem. Założyli mi, lecz po krótkim czasie problem ten sam (wyciek z pod gumy lecz tym razem już z obydwu stron). Myślałem, że się wścieknę. Kupno ponownie ze szrotu to na dwoje babka wróżyła, bo nie wiadomo czy będzie działać czy nie a przecież za robociznę na warsztacie też sobie liczą. Dlatego chciałem się Was poradzić czy można zakupić nową przekładnię bez wspomagania (bo wiem że jest o wiele tańsza od tej ze wspomaganiem) i założyć ją, potem odłączyć pompę wspomagania i usunąć zbiorniczek?
Czy będzie mi pasowała taka przekładnia na śruby, zaczepy itp. bo z tego co wiem to rozstaw drążków jest taki sam przy Golfie III.
A może zrobić to tak, kupić mniejszy pasek, usunąć koło zamachowe od pompy, założyć pasek pomijając pompę wspomagania i jeździć po prostu bez wspomagania na przekładni ze wspomaganiem. Słyszałem, że będę miał duży opór w kierownicy zanim wyleci cały płyn od wspomagania no, ale jakby już wyleciał ten płyn to czy byłaby możliwa jazda w taki właśnie sposób bez konieczności kupna nowej przekładni? Czy nie uszkodzi się przy takim rozwiązaniu maglownica? A może po prostu będę miał Golfa bez wspomagania i nie będę musiał się martwić o to, że płyn mi wycieknie i zatrze mi się pompa.
Proszę o jakieś rady na ten temat. Tak jak powiedziałem kupno nowej ze wspomaganiem i regeneracja tej co mam nie wchodzi w grę bo to nie na moje pieniądze. Proszę o jakieś inne podpowiedzi o ile są. Dziękuję i pozdrawiam wszystkich.

Advertisement Reklama

Skad:...

Odpowiedz do tematu