Od jakiegoś czasu moja przekładnia w golfie 1.9 tdi zaczyna wydawać dziwne dzięki, Ponad to jak podniosłem auto i poruszałem kołami to prawe koło ma lekki luz. Myślałem najpier, że to końcówka drążka ale z nią jest wszystko oki. Luz idzie jakby z przekładni.
Co można z tym zrobić?
Można to jakoś wyregulować czy tylko kompleksowa regeneracja?
Gdzie w 3 mieśćie(najlepiej w Gdyni) robią kompleksowo takie sprawy(wyciągnięcie naprawienie i wmontowanie?
Przy okazji czy mają też możliwość sprawdzenia działania pompy wspomagania(kiera ciężko chodzi)
Ile jeśli ktoś ogarnia to ile sobie życzą teraz za taką przyjemność?
[ Dodano: 2011-05-20, 08:32 ]
no i prekladnia sie rozpadla calkowicie.
Chcialekm kupic nowa w focie ale tam jest tyle tego ze nie wiem któa wybrac;/
numer mojej to 1h1 422 061 - pod tymnumerem w focie sa rozne przekladnie jak dobrac ta odpowiednia??
[ Dodano: 2011-05-22, 10:58 ]
Dla potomnych
Auto dałem w Gdyni na Dąbrowie. Gosciu wyjął przekładnie i pompe, dostarczył ją do Skraw-Metu w Sopocie. Tam zregenerowali klamoty poczym mechanik zabrał je z powrotem i wmontował(wymienił jeszcze końcóki drążków).
Za przekładnie i pompe zapłaciłem 1250zł
za robote, płyn i koncówki 500zł
teraz jeszcze zbierzność i zobaczymy jak będzie.
[ Dodano: 2011-05-31, 08:39 ]
Kierownica dalej ciężko chodzi - i odpowiedz ten typ tak ma (standard)
przy okazji jeszcze tuleje na wahaczach poszly i sprezyny zostaly wymienione (w koncu normalne wysoki)
[ Dodano: 2011-09-07, 15:20 ]
Troszke bylo oki ale teraz jak szybko krece w lewo i prawo (lekko skrecam n aprzemian) to czuje lekkie pukanie w kierownicy;/ Czy to znow magiel - mozna tam cos wyregulowac czy dokrecic??a moze tak moze byc?