Silnik: pracuje jak złoto Pomógł: 144 razy Wiek: 30 Dołączył: 22 Lip 2007 Posty: 4016 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-05-30, 22:50
K@mil napisał/a:
Adriano, musisz rozebrac plastiki i dokrecic 2 srubki od kierownicy i bedzie po problemie
Wątpie aby sie same odkręciły śruby
ale ten luz w kierze masz w zdłuż kolumny kierowniczej czy gora -dół w str. szyby i podłogi?? wiem ze w kolumnach pekaja jakieś ,,pierscienie plastikowe" je sie wym,ienia i jest spokuj.
K@mil, witam
wymiana tych pierscieni plastikowych ile moze kosztowac ? bo tych srubek nie moge znalezc zeby przykrecic odkrecilem plastiki kolo kierownicy i srubek nie widzialem, ale to taki delikatny bo ja skrecam kierownica to sie zawsze ruszy w gore a tak to rusza sie w gore i w doł
Silnik: 2.0 115 PS ABA Wersja USA "CITY" Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Maj 2008 Posty: 84 Skąd: Lublin
Wysłany: 2008-06-01, 20:11
Kolego, co do luzu kierownicy to nie szarp za nia tylko poświęc troszeczkę czasu i zlokalizuj dokladne miejsce gdzie wydobywa się ten niepokojący dzwięk, a nastepnie rozmontuj i sprawdź to miejsce. Inaczej wpedzisz się w niepotrzebne naprawy i koszty. Co do plynu to koledzy maja racje, jeżeli nie spuscileś wszystkiego plynu to zapowietrzyla ci się instalacja, a i zawór się zawiesil, może teraz być tak, że będziesz musial rozkrecać caly uklad. Ale ja zrobilem tak. Odlączylem przewód zasysający plyn i drugi od pompy, spuścilem plyn, no i caly się zachlapalem przy okazji. poluzowalem naciag paska, odkrecilem pompe (tylko nie wycieraj tych srób bo ten klej jest po to aby nie odkrecaly się pod wplywem drgan (między innymi). Wylej caly plyn z pompy, ja nawet przeplukalem benzyną i poczekalem aż wszystko scieknie a benzyna ladnie osusza wszystko. Po zamontowaniu pompy, musisz ja zalać nowym plynem, pamiętaj sama pompę, a następnie kilka razy obróc kolem pompy i dolej plynu. Po sprawdzeniu drożności przewodów zamontuj je i zalej plyn do zbiorniczka wyrównawczego. Ja wszystkie przewody przedmuchalem zwyklą pompką. Po kilku skretach kierownica uklad sam się odpowietrzyl, dolalem może setkę plynu i gites, pompka pracuje bardzo cicho, nawet przy skrajnym polozeniu kierownicy tj. skręt na maxa. To tyle.
Adriano, musisz rozebrac plastiki i dokrecic 2 srubki od kierownicy i bedzie po problemie
Odgrzewam temat - możecie napisać, zrobić zdjęcie albo wytłumaczyć łopatologicznie gdzie te śrubki się znajdują? Mnie też rusza się kierownica (w kierunkach szyba-podłoga).
Witam podpinam sie tez.
Mam problem z regulacja wysokosci kierownicy góra - dół, niby jest zablokowana na regulacji by juz nie opadala ani nie podnosila sie ale i tak czasami na jakims dolku, dziurze spadnie mi w doł co to moze być? jak to naprawić ?