Mam w posiadaniu Golfa 3 z silniczkiem 1,6 w kombi rocznik '98. Na co dzień jeżdżę tico bo golf w rozsypce... Ale że w rodzinie ma się nie długo pojawić nowy człowieczek postanowiłem wziąć się za golfa. Golf półtora roku czasu stoi już nie ruszany. Ze wstępnych ustaleń wiem, że do zrobienia sprzęgło i coś ze wspomaganiem...
Tylko pytanie co... Ze wspomagania powoli kapie płyn jak jest na chodzie (poziom na razie jest jeszcze prawidłowy) oraz nie miłosiernie coś trzeszczy gdy dokręcam kierownicę w skrajne położenia. Czy jako doświadczeni posiadacze golfików jesteście w stanie po objawach powiedzieć mi co to jest? Bo jechać do serwisu to po pierwsze koszty a po drugie różnie bywa w serwisach...
PS Może znacie jakiś tani serwis w Łodzi lub okolicach?
Silnik: MKIII GTI 2.0 8V silnik ADY Pomógł: 4 razy Dołączył: 18 Paź 2009 Posty: 50 Skąd: LODZ
Wysłany: 2011-12-28, 23:45
Witam
Ze wspomagania to duże słowo z maglownicy ? pompy ? zbiornika ? czy przewodu . Na wstępie ja bym odkręcił zbiornik i spuścił ten stary płyn , i nalał nowego gdyż może się już nie nadawać . A co do hałasu to zależy skąd cieknie , miałem przypadek że wąż idący ze zbiornika z płynem przy pompie nachodzi na metalową rurkę, tam poluzowana była obejma i pompa zasysała powietrze, co powodowało duży hałas bo pompa się zapowietrzała.
Po dokręceniu kilka chwil odpowietrzenia i cisza.