Witam. co może być przyczyna Falującej kierownicy??? tzn zbierznosc i katy ustawione niedawno a pomimo tego kierownica faluje, nie drga nie trzepie tylko lekko faluje,przesuwa sie w lewo i w prawo ruchami falującymi. Licze na pomoc
struktura opony na powierzchni bierznika zostala naruszona czyli po polsku na bierzniku mozesz miec balowa. zmien kola z przodu na tyl a tyl na przod wtedy zobaczysz czy falowania nie zniknely
Zobacz sobie śruby czy są dokręcone to po pierwsze. Ja np też tak miałem jak miałem za duży otwór centrujący w alu. Kupiłem pierścienie centrujące i problem już się nie pojawił
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Procent, jak sobie z tym poradziles mam ten sam problem na dziurach wyrywa mi kiere normalnie z rak a magiel jest chyba dobry nie cieknie plynu nie ubywa
_________________ JAK RYCERZE ZAWSZE BRONIMY HONORU {Z}
Tak jak pisałem miałem za duży otwór centrujący w alu. 63.3 chyba. Kupiłem pierścienie centrujące na 57,1 i już było ekstra. Po prostu alufelga wisiała na samych śrubach i wszystkie dołki itd szły na koło. A wtedy miałem profil 50 to dawało o sobie znać. Jeżeli masz alu czy felgi z dobrym otworem to nie mam pojęcia co to może być, ale radzę sprawdzić tą maglownicę jeżeli nie jesteś pewien czy jest ok. od amorów też dużo zależy. Jeżeli któryś był wymieniany a nie parami (bo tak powinno się wymieniać) również daje dużo do komfortu jazdy. Ale najpierw poleciłbym zobaczyć na otworach. Koszt pierścieni to 30 zł komplet
_________________ Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
amortyzatory cały komplet byz zmieniany i niedawno sprawdzalem na wydruku maja po 80% wiec chyba odpadaja. została ta maglownica ale zacząć ja sprawdzac to kupa roboty a pozatym nie wiem jak to zrobic jakies porady
Silnik: Vento 2E Pomógł: 235 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 3758 Skąd: małopolskie
Wysłany: 2009-12-09, 23:57
Diego, jeśli falowanie narasta wraz z szybkością, czyli jeden obrót koła = jedno wachnięcie kiery to masz ewidentnie krzywe koła, a czy felgi, czy opony to już łatwo dojdziesz u oponiarza na wyważarce, albo tylko obracając podniesionym kołem i patrząc jak chodzi. Mogą być jeszcze piasty nierówne od korozji, krzywo tarcza przykręcona z powodu brudu pod nią ale to już rzadziej