Borykam sie ostatnio z kolejnym problemem a mianowicie bije mi kierownica tak od ok 100km/h. Niedawno zregenerowałem maglownice i pompe wspomagania, wymieniłem końcówki drążków, spręzyny i tuleje na wahaczach tak wiec wszystko jest sztywne i nie ma luzów. Wyważyłem koła troszke pomogło ale po ok 1000km znow mocniej zaczelo telepac. Znow wywazylem kola i niby cos tam pomoglo ale dalej telepie kierownica. Felgi sprawdzałem u 2 różnych specow i mówią ze są równe. oponki to turanza er 300 195/60/14.
Łożyska przód i tył sa ok, opony sa idealne (nie ma zadnych luzów), geometria robiona po naprawie maglownicy ale na wszelki wypadek po ok 1000km była sprawdzana i wszytsko jest idealnie równe. Ja juz kompletnie nie kumam o co chodzi;(
ja tez mam taki problem . nie moge dojść do ładu. przełozyłem zimówki, na poczatku bylo ok, po jakims czasie zaczelo telepac kierą. przy hamowaniu bylo ok nic nie trzepało, jedynie to bicie i troszke jeszcze sie nasilało jak mu cisłem to wtedy bardziej ta kierownice ciaglo... pojechalem wiec wywazyc kola i teraz tak telepanie sie poprawilo choc nie do konca a przy hamowaniu czuc bicie, masakra chyb a jakis zaczarowany golf dodam ze wszystko zawieszenie geometria zrobiona i zaiweszenie wszystko sztywne. ja nie wiem a ogolnie wczesniej i teraz tez czyc tkie falujace tez ruchy
Silnik: 1Z + Pomógł: 7 razy Wiek: 33 Dołączył: 16 Lut 2011 Posty: 288 Skąd: Poznan
Wysłany: 2011-11-22, 20:55
A spróbuj zamienić koła przód na tył .
I wykonaj jazde próbną.
Jak się poprawi to wina kółek które były na przodzie.
Jeszcze powiedz jakie to felgi na tych zimówkach ?
Alu ? Ori vw ?
wymieniałem tył przod, orginał Vw felgi, cisnienie jednakowe. uwierz mi DIN ze wiem co czules:-/ rozwiązałes ten problem???????? moze bys napisal??:) masakra z ta kierownica i drganiami biciem itp. moze