witam,
wymieniłem hamulce przednie na większe 256mm i na tył założyłem tarczowe. od tej pory nie mogę odpowietrzyć układu. próbowałem parę razy ale pedał miękki i nawet trochę nie sztywniał. wymieniłem więc pompkę i jest trochę lepiej tzn jak napompuje to pedał trochę sztywnieje ale jak biorę się za odpowietrzanie to znowu robi się miękki i dopiero po pewnym czasie mogę znowu napompować tak żeby zesztywniał.
przy próbie odpowietrzania przednich hamulców na początku idą duże bąble powietrza a później coraz mniejsze tak jakby pompka burzyła płyn.
macie jakieś pomysły?
pod jakim ciśnieniem napełniają układy hamulcowe w serwisach?
[ Dodano: 2010-07-14, 16:05 ]
dzisiaj napełniłem układ pod ciśnieniem od najdalszego hamulca, efekt: bez zmian
_________________ you can't always get what you want
>>mój GTD>>
sprawdzałem i nie ma wycieków. co do pompki to już jest druga i dalej to samo.
chyba kupie sobie zestaw naprawczy pompki i może pomoże
myślałem, że może w zaciskach zostało trochę starego płynu, który nie miesza się z dot4 ale już tyle razy płyn się przez nie przelał, że na pewno są wypłukane.
>>mój GTD>>
Silnik: 1,8ABS Pomógł: 4 razy Wiek: 25 Dołączył: 31 Sie 2009 Posty: 295 Skąd: Lubliniec
Wysłany: 2010-07-14, 19:00
sorry że tak pytam po trochu ale chcę zapytać o wszystko żeby anulować rzeczy które mogą mieć najmniej wspólnego z tym.Czy te zaciski i tarcze przód i tył długo leżały
tego nie wiem ale z wieszku były trochę zerdzewiałem. tłoczki z przodu ładnie chodzą i gumki w stanie bardzo dobrym. z tyłu tłoczki wkręciłem trochę żeby zmieścić klocki a gumki też dobre.
[ Dodano: 2010-07-14, 20:05 ]
nie widać wycieków z żadnego z zacisków.
>>mój GTD>>